Monday, September 11, 2017

short escape to red.ang...

hello redang......

july was the hectic month for me...
at least, last 2 week of july...wa rasa wa dah keje mcm robot...
penatnya tak tau nak ckp camne....
fizikal, mental wa punah....
wa drive je g keje...tp jiwa dok dalam closet kat rumah...
tu yg mcm selekeh lain mcm...
tms mmg ke laut dalam...
mana taknya...sebelah pagi, keje kat std...mlm pula tugas hakiki....
mmg penat giler...lagi penat kalo ada je problem yg datang menderu...
tp dlm diam, bila wa tgk org tu, penat wa hilang...
his smile one of the kind...tp...bila tau dia bf orang, penat jadi berganda....
hahaa....nasib la ko aiza...sapa suruh suka kat bf org....
telan la pahit dia....sob..sob...

cant wait for this holiday...wa serius ni...
patutnya awal ogos wa g redang tp kekangan keje yg sangat padat...
so wa bye2 je redang....
pastu tiba2 ada pula yg wat tawaran lagi....
jom g redang hujung ogos ni....
wah.....emm...patutnya news n8 tu dah stabil kan...dh hujung bulan...
ape2 hal..apply cuti cuti dulu...
pastu tanya kat diorg ni...
korang gi KT camne....
ala aiza...kami dh beli flight ticket...
oh man...wa kene tinggal rupanya....kejam betul ....
bila wa tgk harga flight....mmg sumpah mahal giler....
so alternatif yg ada wa ialah naik bas....
lately ni wa mmg travel naik bas je....senang...
amik single seat...naik bas terus plug in dan....zZZZzzZZ....
dengar lagu berulang2...

ok untuk book bas...wa guna apps ini ....
byk jenis bas kat sini...korang pilih je...
pilihan wa TRANSNASIONAL je...
kalo di tbs, korang kene g tukar tiket yg korang printout tu pada tiket yg betul..ic jgn lupa bawa k...


tarikh yg kita org g tu 24hb ogos sampai 27hb....just nice gaji...wehuuu....
sementara tunggu ATM on pada pukul 6am ...
wa lepak2 breakfast pada pukul 5.30am...mkn nasi lemak...sorang2....kesian2..kesian kesian...tu yg pagi2 buta ada org terima goodmorning...sorry...wa tgh boring dok ngadap bangunan.....
diorg pula masih di klia...tunggu flight 7.30am...sejam kemudian br sampai..

so sekarang sapa yg laju??bas atau kapal terbang???

ok..talking about pakej pula....we all dgn senada memilih Redang Reef Resort...



harga pakej yang kami dapat untuk 3h2m ialah rm417..
set snorkelling sewa lain...rm20....
ada review pasal resort ni..makanan x cukup...
tp sebenarnya, kalo mkn ikut time, cukup je mkn...kenyang xsurut, dah kene mkn lagi...xcaya??try la sendiri....

ittenary : 

day 1 

naik feri di jeti syahbandar .... 1jam 30min
check in
lunch 
1 session snorkelling ... 1 hour
(waktu ni ombak kuat...kaki wa cramp..)
hitea
free and easy
diner at 7pm
free and easy

ok...semua muka x mandi dari semlm...huhahaha.....natural look kan...xyah makeup bagai...kami dalam feri transit....waktu ni dah lepas sejam setengah naik feri....redang dah depan mata..since xda jeti...kene transfer ke feri lain...
ramai pula yg nk masuk redang...oh ya..time ni long weekend....semua org pun teruja mcm we all...

we love rock and roll.....padat..padat...tp sampai resort kami xda org...hahaha....
dalam transport untuk bawa kami ke resort...more to pembajak....

inilah feri transit...terus ke tepi pantai...


tu yg jauh tu...redang reef....


my travel partner yg wa sayangi....



check in....hello redang....bye kl....jgn rindu wa....

next, ialah pemandangan2 yg sempat dinikmati oleh kami bertiga....
betullah org kata....redang tu cantik...
pantai dia dwiwarna...








shot wajib kami....


aiza, siti, jaja......





batu ni...nun jauh kat atas bukit....camera trick je ni...tp patutnya siti ni buat muka stress....

..dusk was falling rapidly....

had our diner....


laguna resort....mahal bak ang....hehehe......

ok...done for day 1...
letih giler...tak cukup tido pun satu...
ingat nk tgk bintang...
tp bintang pula yg menemani tdo wa...
esok misi mencari baby shark....





The only beauty of having a crush is having zero commitments, freedom from responsibilities, 
and no attachments to worry about. Just look from afar and smile like an idiot

No comments: