Wednesday, June 28, 2017

salam syawal 1438 ....

13 tahun di rtm....
baru tahun ni wa diberi kesempatan dicutikan pada hari raya....
even 2 hari pun..wa xcited giler....
tp sebenarnya....1st raya je wa g jalan2 rumah family babah...
whereas for the 2 nd raya...wa melepek je kat rumah...
tp..ptg tu ada yg ajak g tgk wayang....hehehe....

raya kali ni....
terasa mcm raya terakhir dgn newsroom...
ntahlah kenapa...
hati tu dah jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sgt.....
cant wait untuk berhijrah....
sikit lagi...sikit lagi....sabar ye aiza....
hehehehe........

tahun ni aku pakai biru royal...
and...aku happy dengan pilihan aku...hahahaaa....
sbb ape??emm...biar aku tanam dalam2 sebab ape....
sbb...3-4 tahun sebelum ni...baju raya aku warna hitam...

my small family....my babah...my sis aida....(nk kawin dah pun...) ...and mum....
me and hj azami...garang benar my babah ni.....tp stil leh bawa berbincang....
me n my beloved mum...
agak2...i iras sapa???


my sis...dia nk kawin dah hujung tahun ni.... wa sedih sbb wa makin kurang kawan kat rumah...xpe...teman mak n babah...

ni la yg paling RARE....ni abg wa..ni gmbr pertama lepas 10 tahun...ape yg jadi??hari raya kedua tu kami bertiga g tgk wayang.....

ok...biar wa share sikit isi hati ni...
yg menyebabkan wa slowdown sikit ego tu...

wa study perihal ayat .....

'JIKA KITA NK YG TERBAIK...KITA MESTILAH BERUSAHA UNTUK JADI BAIK'...

....kita ni....sebagai manusia biasa....dok sibuk mengejar kasih sayang orang...
...cepat patah hati jika cinta tak berbalas....
...perit hati la kalo perasaan itu disulami perasaan cemburu...
...lagi2 bila orang yg kita suka tu...punya orang lain...
...pastu berdoa..agar kita dijodohkan dengan orang tu....
..pastu patah hati bila doa kita tidak atau lmbt dimakbulkan ....

come on la....move on...
jgn masuk campur urusan Allah Taala...
tu rahsia Dia...

...bila kita x dpt ape yang kita nak...
..kita mesti pandang sekeliling...
...ape yg telah kita abaikan ...
..fikir balik...
..kita dok sibuk kejar kasih orang...
..tapi tanpa sedar ada insan yang rindukan kita...
...perlukan kasih sayang kita....

fikir balik...sapa yg kita benci...siapa yang telah kita buang...
maafkanlah....
sesungguhnya...hanya orang yg kuat sahaja mampu memaafkan..
dengan sepenuh ikhlas hati....
moga kita diberi ketenangan.... 


Tuesday, June 20, 2017

japan ... sweet poison .... date with dears.....

24 hours before boarding ...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jom lawat nara .....


kat taman yang sebesar 502 hektar ...(penat giler jalan ...)..
menempatkan almost 1200 ekor rusa...
yg bestnya....rusa2 tu sgt polite...
bila dia nk minta makan, dia akan bow....
comel kan...
rusa2 ni just berpeleseran ...
kalo kita beli biskut dia, makin cepat dia dtg nk gesel.....
dari train, mau jalan 1km....
by the way, ada 2 train station untuk ke sini....
jr dan kintetsu...wise choosing beb...
we all???
naik dua2 ...pergi ke nara...guna jr...blk guna kintetsu...







































































































































































so....officially...tamatlah travel wa ke jepun....
syukur...
kl..aku balik...
aku rindu dekat dia!!!!!!!



bye osaka.....


Infatuation is like a drug that gives you the best high... 
yet gives you the worst headache after...