Friday, April 21, 2017

they turn 20 years....

and yet....stil evergreen..
hafal pulak tu lagu2 ni....

yg paling gua suka...

gosh...i feel old now...



 ..

Sunday, April 16, 2017

off limit...

bila fikir tentang kerja....
memang langsung x tenang jadinya...
lagi2 bila sistem tms tu berkuatkuasa ...
tms tu ape??
ehh....korang tak tau ke...
tu namanya sistem menjerut rasa...
kenapa jadi camtu??
sbb...bila lewat seminit dua,jenuh nk cari reason...
tp ok pe...berdisiplin la sikit...
dari asyik dtg lewat je..

dgn kontrak yg terawang-awangan...
xtau hala tuju...
hanya doa yg menguatkan keyakinan...
semoga dalam masa 10thn ni...aku masih di sini...
jgn la jadi ape2...
seram kot....kene work hard untuk skt dan tms....
tp..tu tak jadi masalah...
sbb aku masih boleh on time dan work smart...

tp bukan tu yg menyedihkan aku....
tp perihal kerja aku yg semakin mendapat tmpt di hati para atasan....
bukan yg positif ya...tp yg negative...
sedihkan..bila org punya salah, kita yg kene bertanggungjawab..
tp..gitulah tugas aku...
sekarang ni ...dh jadi mcm, aku x caya team aku...
walaupun aku percayakan diorg...
double check, triple chek...
aku dh extra alert....

bos ckp...
kalo salah lagi, dah xda maaf..
oh man...really????
even bukan salah aku..
emmm...haters gonna hate...
i will prove myself..
im not jerk....
teamwork oh teamwork...
keje sama2...tanggung sama2...

walaupun hati malas g keje....
tp bila sampai keje, x sabar pula nk masuk opis...
tapi bila nak masuk opis...
ada org tak masuk keje pula.....
yadaaaaa.........................💔💔💔💔

#stranger



japan ... sweet poison .... kyoto take place...

pagi tu...hujan lebat kat bumi kanazawa...
emmm....x sempat nk ronda2 bandarnya...
kat sini ada juga palace tau...
tapi since hujan, kene tukar plan lain...
kat kanazawa actually, kita tinggal kat 2 guesthouse...
3h,2m kat kat good neighbours hostel...dan semlm di nagonde hostel..

di good neighbor, tinggal dalam girls dorm for 6 person...
sempit sikit...so, brg2 semua kat katil sendiri...
but stil ada private space....
whereas for nagonde...
aduhai....suka la tmpt ni...
diorg sgt welcomekan tetamu...
siap share2 makanan lagi...
heheh...
so far, kami dpt tinggal kat bilik bertiga...
ok la kan...
privacy untuk kitaorg...

kanazawa palace yang x sempat dilawati... (ihsan en.google)

before farewell....




dengan tuan rumah....tq for having us...





bye kanazawa....
now teruskan perjalanan ke kyoto pula....
kene naik train...
sampai kyoto,..jarak dari train ke santiago guesthouse dalam 1 km je...
tp nk cari guesthouse ni, bkn main2 ye....
sbb kita bukan tau arah tuju....
nasib jln straight je....

tentang guesthouse santiago ni....
reception di tingkat 1...
dorm kat tingkat 4...
shower kat tingkat 1...
toilet kat tingkat 4...

pergh.......sakit lutut terus hilang....
bila dh sampai katil, mmg fikir 60x nk mandi ke x...
sbb faktor tangga tu...
tangga dia kira 45darjah juga tau....
tp survive la....live goes on kan....

kat kyoto, kami sempat gi the famous GION ..
gion ni ape???
emmm...kawasan geisha katanya...
tp ...kami x jumpa pun....
lokasi dari tmpt kami dalam 1 km juga la...plus minus...

jom layan gmbr ....
lokasi di sekitar gion....
da n untuk lain2 kawasan di kyoto ...boleh refer website ni...













































sungai yg memisahkan gion dan bandar kyoto....org lepak2, jogging , datin2 kat tepi sungai tu.....











semlm je di kyoto....
esoknya nk blk osaka...
nak abeskan masa di sana....

oh ya... 
kat sini ada juga halal food...
tp actually, kami x jumpa...kihkihh...
so g convenience mart beli onigiri....
then beli la air...apa sahaja yg boleh dimkn...
sementara aku pula...beli memory kad yang baru...
x cukup rupanya 2 memory kad...
so beli gig yg lebih besar...
doii...melayang yen.....
next day...
kami blk osaka dah....

nara oh nara....

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖


DONT REACT TO TOXIC PEOPLE...
STAY POSITIVE..
NOT GIVING THEM A REACTION..
WHEN THEY DESPERATELY SEEK IT...
IS FAR MORE POWERFUL!!