Sunday, September 17, 2017

short escape to RED.ANG .... last day..

day 3

checkout 
ferry to mainland at 11am
check in dj citi hotel
free and easy

akhirnya jodoh kita terputus di redang...u served me well vikram...u served me very well....tq for everything...i shall get your replacement for the next exploration...sleep well in redang...

bye redang...we shall meet again....
til then, farewell...plz keep my secret down under the sea....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 masa di KT, kami stay kat DJ citi hotel...next to pasar payang...next to bas stand juga...
kami juga sewa kereta...kononnya untuk jalan2 di seluruh KT...


tmpt pertama yg kami singgah ialah warong pok nong....korang tau tak kedai ape tu??alaa....yg popular dgn sotong celup tepung....
jaja q nk dekat sejam....
kihkihh...penangan sotong goreng...emm..otang tamak selalu rugi...dari harga rm27 terus jadi rm54...gara2 nk sotong sama besar...akhirnya ke meja sebelah juga rezekinya...gmbr xda pula dari camera wa...

then kitaorg g dapo pata..best tmpt ni...byk cafe hipster..korang pilih je nak mana...pandai pilih, sedapla makanannya...just toiletnya kureng...komen si siti...


wa baru belajar amik gmbr guna hp melalui camera....sedangkan camera wa ni dah berkhidmat dgn wa nk dekat3 tahun....hehehe...silly me...

then, kami gerak ke pantai batu buruk pula....nak main buaian kata diorg...
ni tarikan terbaru kat sini...so, layankan jelah....orang tua main buaian....hehe...










ok...last untuk malam tu...dalam hujan lebat diorg nk makan durian terengganu pula....aiyakkk....so bawa di area pasar payang...






well, since wa x mkn durian, wa jd tukang tengok la....alahai....

 done redang trip dgn jayanya....
refresh otak...recharge tenaga....
hilang semua kesedihan yg terpikul....
esok balik naik bas jam 1pm...
sampai kl pukul 10pm..due to heavy congestion kat karak...
pastu, balik naik komuter ke kl sentral...
then naik mrt pula....sampai sg buloh..adoiii..penatnya....
sampai rumah....emm....

u, i dah sampai rumah...
(ckp melalui hati yg paling dalam sampai tak terdengar oleh angin..)

jangan simpan seseorang dalam hati...
sebab hati itu berbolak-balik sifatnya...
tapi simpanlah sesorang dalam doa...
kerana doa tercatat di langit selamanya...

ok aiza imra....ready for next!!!!







doa wa masih sama...
semoga hati wa jatuh pada orang yg tepat..
dan dijauhkan dari cinta yg sia-sia...

short escape to RED.ANG .... ep : what a sad week....


what a sad week....
dalam masa seminggu negara dikejutkan dengan 2 berita sedih...
yang pertama ...kemangkatan tuanku abdul halim .... sultan kedah...
yang kedua ... kebakaran pusat tahfiz darul quran ittifaqiyah..peristiwa yang kedua tu cukup menyentuh perasaan seluruh warga malaysia...mana taknya....21pelajar dan 2 warden kehilangan nyawa ekoran dari kebakaran yang berlaku sewaktu azan subuh sedang beralun di hening pagi...
Masya Allah....
perkembangan terbaru pula....
rupanya ekoran dendam..mereka terbunuh..
Allahuakbar....
tp syukurlah...semua suspek dah ditahan...
6 org under age....so disabit dgn juvenil...
manakala sorang lagi dewasa...so 302 menanti kamu....

menjawablah di akhirat....
seyakin kamu mengjatuhkan hukum pada pelajar2 tahfiz itu....
menjawablah di akhirat..
tanpa sebarang keraguan seperti mana kamu telah rancang jenayah itu..

pada anak2 syurga...
Allah sayangkan kamu semua...
bersemadi dgn tenang ya...

Alfatihah....


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ok...sambung story wa pula laa...
2nd day di redang..
hari yg penuh aktiviti....

ittenary :

day 2 : 

breakfast
half day at marine park
lunch
snorkelling
hitea
meeting baby shark
bbq
free and easy

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bahagian 1 : 

this is marine park.....
yeah.....
nak masuk kene byr rm5...
byr masa di jeti..wajib ok...
byr jelah...ape ke ada hal....
marine park mmg cantik...nak jalan pun xleh pakai kasut....
barefoot...tp best..wa suka je....
dah tau akan bersahabat dgn matahari seharian suntuk, jgn lupa apply sunscreen eh...beli yg mahal sikit...jgn beli yg murah...nnt kulit rosak...
wa ckp betul ni....

wa beli yang ni....harga rm52..tu harga terbaru la...wa tgk kat 7-11...
wa beli bende ni dulu few years ago...br cek expired date...omg...
dah hampir expired....
kalo wa g oversea, wa lebih suka apply bende ni kat muka dari makeup...
sbb kita x surekan camne matahari kat negara luar nk layan kulit kita kan??
lg satu...janji tak sunburn...tan sikit ok tp jgn burn....
sbb tu balik dari pulau pun, kulit wa tetap ada cerah lagi la....










dah...dah...jom balik....lunch dah ready....wehuu.....


bahagian 2 : 

gmbr2 dalam laut ni dari sd card jaja....
tp tiba2 memory card tu problem pula....
harap2 tiada yg serius.... my bad..my bad...
tgh masuk spital...
moga dapat recover semua...
sorry jaja...😥 😥😥😥

gmbr2 under the sea ni....
subhanallah.....😍😍😍
cant describe the feeling....
terasa kecil je dunia wa kat luar sana....
apa yang pasti, mmg tenang la kat dalam air sana tu....
wa sampai terlena....
pastu kene kejut dgn guide...
bgn..bgn...haha.....sempat berangan.....
emmm....wish u were here too....😖
Oh ya...kalo korang tgk kitaorg guna pelampung tu sbb.....guide kitaorg yg bw kitaorg ke hulu ke hilir cari belut raksasa....
Wa boleh je swim...swim ke 💘 lu....chia..chia..chia...



































Masya Allah...anak dara ni...ketawa gitu....






big eel....yang polkadot tu....seram wooo....







u see what i see??baby sharks....masa diorg ni tgh berparti di bawah dasar kami....guide cakap...kaki atas...kaki atas....huh....terus kaki semua di atas ....kang nnt kene ngap..xpasal...






done our baby shark party....baby shark dodododoodooo.....
on the way blk ke resort, ada special event....pelepasan anak2 penyu....semoga anak2 penyu survive ya...selamat di lautan luas itu....


settle day 2...
esok nak blk ke tanah besar pula...
yeah nak blk....
yeah rindu kl ...
tp sebelum itu, kita ronda2 KT dulu......


Day 8...
Wa punya voice masih cracking...
Camne la wa survive wat news...
Sapo nk bg ubat ni hah....