Sunday, April 26, 2015

hati terbawa ke sana ... trip brunei-miri pula ... dan sorang...epilog

great cave of niah...
inilah target aku bila sahaja aku menjejak kaki ke miri....
its good to be home...
home means malaysia...
seronok g negara org....
saat berdebar..bila nk lepas foreign immi....
tp paling best...bila melangkah je masuk ke negara sendiri...
#malaysiaTetapDiHati
good to be back.....
aku stay di my homestay guesthouse...
di tengah bandar miri..
since its weekend...so my rate up sikit...rm60 pernite....
aku amik private room even ada je dorm..tp shared bathroom...
tp ok je...sbb aku mandi time xda org pun....
reason...brg aku bersepah...
lgpun, security reason...haha....
guesthouse ni berdepan dgn imperial shopping complex...bawah dia ada restaurant...
shukie tu halal tau...dan ramai yang mkn kat situ...sebelah tu ada juga kedai mkn....



bilik yg simple giler...ada katil je...tp ada lampu tdo...bantal pun best...tilam pun best....
next day tu...mmg target gua niah...
berkobar aku cari kereta...
aku minta hotel arrangekan..dapat le kenari ...
rm110 untuk auto...
sbb nk g gua niah tu dlm 100km...
boleh je nk naik public transport tp aku xmo berkejar masa...
yeah...dh dpt keta...jom g gua niah....



yeah....dah sampai...beli tiket dulu....rm10 jee..


sungguh ke ada buaya??besar ke sungai dia??
tu ..jeti seberang...jom seberang...
rm1 per ride ye...
haha...jauh x??berenang pun 5 minit je..since ada en.croc...so naik jelah boat tu...
trekking bermula....
i was there.....

i sampai di great cave je....up further sudah lelah.....

creepy...time aku lalu ni..hanya aku n cousin je...sbb dah petang...


pintu masuk...aku tgk pintu ni mcm cite jurassic park...



tmpt arkeology...xleh masuk sbb berpagar..ni dh sampai great cave...


grat cave...giler best....motif rumah???mmg aku xtau....
check in....i was here....

tu....tangga jika mau meneruskan lagi 4km....aku x larat...
aktiviti sarang burung...



on the way blk....





tiba2 je ada kedai tgh hutan..omg.....
tmpt berehat...ada tong sampah juga.....

office tmpt beli tiket n lapor diri...

abes dah trip gua niah....
sgt2 puas hati...happy x terkata....


hanya ada di sarawak sahaja....tp x sure ada di sabah ke x...give it a try jika dtg sarawak yeee...
various menu ada di sugar bun....
we had sugar bun for our lunch....
my pretty cousin....cikgu di miri...last kami jumpa, 18 thn dulu....
aku try shukie juga.....
signature dish is nasi lelapan...popular di miri...
my 2 love movies...furious 7 n #imfineThankULoveU

with nieces.....we watched movie...spongebob...
tq MAS...sbb bw aku pulang ke kl dengan selamatnya.........
Memorabilia, paraphernalia cinta
Setia mencerita sisa memori tercipta bila
Ku mengadu ke purnama
Bertanyakan khabar pujanggaku di sana
Puisi cinta lama sibuk dihidupkan
Menjadi senandung lestari bayu tiup-tiupkan
Yang kau nyanyikan aku nyanyi juga
Tak sempurna tapi ku kan tetap coba
Semoga terus merindui
Dua lokasi, hati satu frekuensi,
Aku rindu


-shae, rindu-

* ingat senang nak menulis....kene ada pendorong jiwa....
aku dgr lagu ni berulang2 tanpa tujuan...
sampai abes blogging.....terus off lagu....
good nite every body....
jgn bikin org rindu pada kamu...
sbb rindu tu racun xda penawar...
#eh...