Saturday, February 21, 2015

yeah...its penang...its penang...but..why penang??? ...part 1


why penang..
why penang...
why penang??

of course aku pun x tau...
why penang...
org ajak, folow jelah...
ape yg tersirat, itu hal dia la...
tp penang pun ok....dh sepuluh thn kot x jejak kaki....

tp sebenarnya kan...
aku nk jalan2 kat taiping...
di sana ada jiwa raga aku...hehehe...
kira mcm nk down memory lane aa...
tp ntah...segan pula nk mengajak2...
even..obviously..i was the driver n owner of the car...

16/2/2015 isnin

perjlanan kami bermula pada pukul 1pm...
dlm pukul 4 lebih kami sampai georgetown...
menurut kata member tu...
sepatutnya ada sorang lg yg join...
org penang...
tp bila kami sampai juru, member tu ckp...
org penang tu xdpt join sbb still belum discharge....
ok..whateva... %$#%^*&*)

ok..lokasi pertama yg kami g ialah padang kota...
having lunch kat sana...
member tu mkn mee sotong...
aku plak mkn char kuewtiaw...
mmg sedap...
pastu baru cari hotel..
actually, kat bandar lama georgetown tu...
byk hotel..murah mahal..
pilih je ikut kemampuan..
we all pilih hotel yes..
hotel baru rasanya...
br rm89 per-nite...
lepas rehat2...
kami g jln2 kat gurney drive pekene pasemboq pula...
then singgah hard rock shop..tp dah waktu operasi yg tamat..
esok jelah...ayoo..bila blk hotel..rupanya dlm pukul 1am...
adoiiii...no wonder letih giler....

next day.... 
17/2/2015 selasa

yeah...breakfast time...
gigih kami cari astaka tmn tun sardon tu...kat area gelugor..
giler tgk makanan kat sini...
mau semuanya nk cuba...tp apakan daya...
sbb kami aje...x cukup korum untuk mkn byk2...hehe...
kami pilih serabai special, sandwich isi ketam n nasi lemuni...

hehe..pagi2 dah kene puji...
makcik kat warung serabai tu ckp..
serabai ceklat tu manis mcm gua...huhu...
blushing jap....jom layan gmbr pula...
manis erk.....nmpk sgt br bgn tdo....
inilah serabai...
sandwich pula....mmg sedap...
kita just pilih je dari dulang tu...
ni pelik sikit...sbb xpenah dgr....nasi lemuni...
tu daun lemuni...tauke kedai tanam belakang kedai....
tauke ckp...daun tu elok untuk awet muda....sapa yg belum kawin, elok mkn daun ni sbb naikkan seri muka...hehe...

serabai biasa dan special...mkn dgn kaya...
sandwich yg isinya mampat...so yummeh...
we had nasi lemuni gulai daging + nasi lemuni sambal ikan bilis...
jom breakfast.... berjaya check in...tq kak rina....
lepas mkn...aktiviti kami seterusnya...
street art...kami dtg...
basikal@bike?
stress juga fikir tu...
bc2 blog ramai yg guna basikal...
tp kami pilih untuk naik bike...
x caya???

inilah bike yg aku sewa...rm15 per sejam setengah....bike eletrik...more to motored bicycle....
nama pun georgetown kan...
parking pun bukan free tau...
gigih my fren g cari parking ticket...
just in case la...hehe..
pastu...
jgn lupa map tourism spot...
xda tu...mmg stress sbb peluh ketiak juga la walaupun ada map..
bygkan laa kalo xda map???
map2 ni boleh didapati di hotel2 yg anda diami...so dont worry....

parking tiket....kat georgetown ni ...tiket kene pakai sampai pukul 11pm ok??
inilah map kami....berkerut seribu...
must have...if u want to get along with georgetown walking map...
inilah contoh street art yg diburu oleh kami....
ok jom ikut pengambaraan bermotor kami....






new fren from bangkok...she said...she admired my red face....panas terik kot...




sebenarnya...byk lagi street yg tidak tercover...
lokasi jauh2...
kami yg naik motor pun, x sempat cover semua....
so, kene wise planning...
patutnya...
1 whole day street art + museum...
br betul...
ok..next lokasi..
kami gerak ke bukit bendera pula....
bukit bendera dh cantik sekarang..
cantik sgt..bersih..terpelihara...
keretapi dia pun dh rupa mrt...hihihi...

yeah..check in....bukit bendera ...kami dtg....

our tickets....


cafe area....
i had abc buah2an..it costed me rm10...yadaaa......


ok check in penang hill...yeah...i dah ada kat penang...
love padlock area...x sangka ada kat sini.... 


terowong tinjau...rm1 untuk 2 min kot....tgk bandar bwh tu...
im here.....
daaaa....finished for today...check out...

kawasan pulau pinang....stil ada bukit di tengahnya...tp aku rasa...dlm masa 50thn lagi..licin dah semua....
sbb tgh nk chinese new year.....to yg deco pun lagu tu...
ok...nnt aku smbg lagi...
next day nya pula...
tp sebab ptg thn baru cina..
byk museum yg ditutup...
sedih.....











Sunday, February 1, 2015

hello february....


hello ms.february...
love much..
live well...

oh man...im insane...
113minutes .... how many hours u think??
as for me...i thought it were 1 n half hours only....
kihikihikihhh....
poor me...truly...
tapi..bila tgk jam di hp aku tu...1 and half hours  past...
xda tanda cite ni nk abes pun...
omg...bila dikira blk...
it almost 2 hours...oh temei....
aku sedap je g tonton wayang...
6.40 wayang abes...7pm aku kene produce...
im dead..im dead....
for sure x sempat punya....
terus call opis...minta cover...
ape la ko ni aiza....
ape yg ada dlm otak ko tu....

emmm...trip bromo dan palembang aku dah batalkan dari jadual tahunan...
sedihnya....
tp yelah...
kita ni keje kerajaan jo...
mana da duit byk2....

aku g tgk naruto sorang2...
sb bukan senang nk ajak org tgk katun kan...
aku suka naruto..even x folow sgt..

emmm....
bukan senang nak ckp kat org yg kita suka tu .... kita suka dia...
mcm kes naruto dan hinata...
jika adalah medium sebagaimana naruto dapat tahu...
tentang perasaan hinata terhadap dia...
senang cite...hinata senang..naruto pun senang...
akhirnya kawin diorg berdua....
tapi....jikalah sesenang itu.....

..... ape sahajalah..
namapun kartun...
mcm2 boleh dicipta...

tp...

sebenarnya...
boleh je kita ckp kan...
tentang isi hati kita pada si dia....
terima ke ... tak terima ke...at least, kita dh ckp...
dari jadi barah...

tp bg aku...
biarpun menjadi barah...
tetap tersimpan rapi....deep...deep....
biarlah....x rugi ape2...
KALAU ADA AAA....
ADA YG BERKENAN KE AIZAIMRA???
(ada...datuk kp....hihi...)

ok bai....