Thursday, March 6, 2014

winter@beijing....dec,2013

yeah..yeah..mood untuk menulis sudah datang...
hihi...where to??
beijing la...tapi ni end of 2013 punya cerita...
well, i was decided nk pergi pun kira lewat juga...
dlm bulan oktober...
my accompany cik ju pun turut serta dlm trip kali ini...
sebelum ni, kitaorg dok usha...
which travel agent yg paling murah...
so, we decide to choose www.kembarasufi.com ...
7n,5d..rm1899+visa...overall dlm rm2k...
ok la kan...coz all inclusive...bw duit blanja je...
tarikh yg dipilih...22/12/13-28/12/13...ok...
jom belanja gmbr...sambil2 kita bercerita...

part I

1. summer palace
2. tianmen square
3. forbidden city
4. masjid2 yg dikunjungi

with my partner...cik ju..ni masa di lcct...tgh nak fly ke beijing...

perjalanan di beijing bermula....di masa di summer palace.....

tasik belakang kita tu sedang beku....sejuk.....

sejuk tp matahari tetap bersinar2....hujung sana, tulah summer palace...
this is amin...our tour guide...young n little bit moody...hihii...

here...check in at summer palace.....
here...masjid tertua di beijing.....niujie mosque

love the perspective...tp bangunan ape??rahsia....hehe....

antara bangunan di dalam masjid...

me...here...

pintu masuk masjid...

antara seni bina china di dalam masjid

cik ju depan pintu masjid...

waktu solat di sekitar beijing....

depan masjid terbesar di beijing...
forbidden city...jom....

ok..pose kejap....

pose lagi....

tianmen square...actually, agak seram jalan kat sini...polis&tentera merata.....

posing juga la....

dlm forbidden city....dikatakan bilik atas tu, penah jadi bilik bacaan maharaja...

pintu masuk yang ke berapa ntah....

peta keseluruhan kota larangan....confirm sesat...

dari atas bangunan...ramai juga yg dtg sini...

dikatakan...batu-bata ni original dari zaman kegemilangan diraja China....ribuan tahun dulu....

posing lagi..depan istana ...

mcm kat nami island pula kan cik ju....

antara bangunan istana...

same goes here...antara bangunan istana...

selfie...me n cik jue...di penghujung 6km fobidden city...
ok...sambung lagi nnt ye.....part II pula.....