Thursday, March 21, 2013

TANAH TUMPAH DARAH KU....

may i cry?
i dont how to start..working at news station make me stress..
stress bukan sbb byk kerja tapi stress sbb aku xdpt nk catch semua story
pasal insiden lahad datu...bg aku...jika aku tertinggal waima 1 perkembangan pun, pasal lahad datu, aku bkn warganegara yg baik..bkn warganegara yg sygkan negaranya....
deep in my heart..kerisauan sering bermain2 diminda ini...aku xmau ada yg terkorban lagi...ya betul... mmg aku x kenal perwira2 kita yang sudah terkorban itu...tp mereka terkorban kerana negara...aku sgt sedih..i put myself in their family's shoes...losing someone very dear...its hard to be handled...
bila aku bc insiden yang telah meragut nyawa 6 nyawa polis di kg simunul, meremang bulu roma memikirkan tentang mereka yg terperangkap lebih 20jam di sana....aku di news room pun panik juga semasa menanti sebarang pc dari tuan igp/tuan tdm pasal tu....seram sejuk, panik, sedih, semua menjadi satu...
lagi2 bila tau ada polis yang sudah terkorban...malahan diseksa...
Ya Allah...aku mohon padaMu...tmptkan lah mereka dia sisi org2 yg mendapat syafaatMu...Ya Allah...amin...
semlm layan movie "saving private ryan'....cite perang....serius mcm betul punya cite perang...amat mendebarkan....tp bila dikenangkan... ramai perajurit negara sekarang juga sedang bersabung nyawa...semoga anda semua di sana...tabah dan berani...mati itu pasti....insyaallah, syahid...
aku sgt berbangga kerana menjadi anak askar...
dulu babah jadi askar pun sbb time tu zaman konfrontasi dgn ....
so, im so proud of u dad....
demi negara, abah tinggalkan study and join ramd....
im so proud of u...abah...
even til now, your semangat juang tidak luntur2....
sama dgn aku....
berkobar2 untuk bersama2 pihak keselamatan berjuang demi kedaulatan negara...
walaupun aku tidak mengangkat senjata...
tapi aku masih mampu untuk bersama para pejuang ...
dgn mempamerkan story2 yg bagus...dan visual2 yang mengkagumkan pasal kalian...biar org di luar sana tahu...how hard u tried...
how good u are...how brave u are...
and also... how smart and gorgeous u are in military suits....
security personnel...mmg hensem bila pakai uniform...
ikhlas dari hati....hehe....
semoga kejayaan milik malaysia....tanah tumpah darah ku....
  

Tuesday, March 19, 2013

sekadar renungan....

....ajaibnya perihal seorang mukmin itu. Sesungguhnya semua

 urusannya baik-baik belaka. Dan tiadalah memiliki ciri yang seperti


 ini melainkan hanya kepada seorang yang mukmin. Sekiranya dia 


diuji dengan kesenangan, lalu dia bersyukur. Maka syukur itu 


adalah yang terbaik baginya. Sekiranya dia diuji dengan kesusahan


lalu dia bersabar. Maka sabar itu adalah yang terbaik baginya. 


[Riwayat Muslim]



Tuesday, March 5, 2013

Darah Satria (1983) - lagu tema



caiyok..caiyok...caiyok...

march 5 come again...

today...5th of march...
i am so exhausted today...
doing news one after another make me dizzy...
then...on my way home...late that evening...
i realise that...
i like my job...
i adore my job...
i love my my job........
happy birthday 
AIZA IMRA MOHD AZAMI....