Monday, April 16, 2012

jatuh cinta....lalalalalaaaaa................

adeh..adeh..adeh.....
""dia jauh aku cemas tapi hati rindu
dia dekat aku senang tapi salah tingkah
dia aktif aku pura-pura jual mahal
dia diam aku cari perhatian
oh repotnya  ...
(google translate...maknanya .... oh masalahnya......)
Jatuh cinta berjuta indahnya
Dipandang dibelai amboi rasanya
Jatuh cinta berjuta nikmatnya
Menangis tertawa karna jatuh cinta""
******************************************************************************************************************
aduhai...nape la dalam perut aku ni ada butterfly....
jom dgr lagu yg mencuit perut aku ni sampai da butterfly.....

Monday, April 2, 2012

US.....IN KUANTAN...THAT DAY...

31hb mac - 1hb april 2012...

kami ke kuantan...fetching my little sister from uitm....
perjalanan sejauh 200km rasanya....
and  it took 3and half hours journey...
letih??x juga...just kekdg ngantuk....
tp alhamdulillah....perjalanan baik...sampai juga kat hotel.....
dah relax2 jap kat hotel...
kami pun g jln2 sekitar kuantan....
truly attention because my mum tersyg 1st time  gi sana....
mula2 g taman gelora...tgk laut....pastu g mkn abc+kepok lekor, tauhu bakar dgn popiah....
then, lepas lepak2 di taman gelora....kami gerak ke waterfront lak..
pesisir sungai kuantan...ramai la peniaga melayu kat sana....
perniagaan pun xda la superb sgt...mcm biasa je....
sungai kuantan pun mengalir lesu....tp tu di permukaannya...di 
dasar...who knows????
lepas spent time dlm 30minit, kami gerak ke tanjung lumpur pula...
dgr citer...kat sana seafood dua murah tahap giga...
betul ke??
bc dlm review org ramai kat internet..
semua pun positif....
sedap, murah dan awesome....
huhu.......jom kita tgk.....

ketam masak kari.....
aneka air buah2an...
siakap 3 rasa....
udang harimau masak cili
sotong goreng tepung...sotong ni kecik sikit dari lengan aku....
pertandingan makan ketam...nyum...nyum....
tmpt yang kami g ni...nama dia MAIL IKAN BAKAR....Lokasi dia betul2 di simpang masuk tanjung lumpur...kami sampai dlm 7.30...time maghrib...tp since kat sana pun da surau so, ok la....
waktu sampai tu, mmg tgh ramai org...adeh....
nasib baik dapat parking....
jeng...tang order lak...
kami order :

siakap 3 rasa ...
tomyam seafood
kangkung belacan
telur dadar
pari bakar
sotong goreng tepung
ketam masak kari kering
udang harimau masak cili

nak tau harga berapa????
rm83...
dont drop your jaw....
betul rm83....
wa xda tipu....
betul...
rm83....

lepas kekenyangan, kami g jalan kat teluk chempedak lak....
sekadar merelaxkan sengkak perut...
ramainya org di sana....just jalan2...
terjumpa dgn sekumpulan manusia...
yg sedang berkempen....
ntah...kempen baik ke atau sebaliknya....