Wednesday, March 28, 2012

kami...pengarah studio...

dari kiri : kakwan, aku, kaknoi, kakyan, chenor dan rina at balifeel...
kami semua dari unit penerbitan berita tv...keje kami mengarahkan berita di studio...
tapi kami bukan la pengarah berita....besar sgt jawatan tu...
kami cuma penjawat awam yg telus menjalankan tugas dan tanggungjawab...
terhadap agama, bangsa dan negara....
tugas kami???/
produce news...yeah...
bukan senang tu...semua live....
kira halal la kalo da salah....
masa gmbr ini diamik, kami tgh mkn di balifeel on friday noon...
org laki g solat jumaat...
org pompuan lak....g mkn2...shopping....huhu...
tp kami x shopping....keje menunggu di ofis...

Thursday, March 22, 2012

so....where and when is our next destination???/

so, where and when is our next destination.,.....here is my bucket list....we 25years to realise it...insyaallah.....
impian setiap org....moga dipermudahkan.....

ooh.....krabi....i dah mula intai u..........wait for me.......

very tempting....cant wait also.....

paling cool.....europe trip within 2weeks....wow...sgt backpacking....


uss....live in memory...

aku dah g uss...ko dah g???
hehehe....abis duit sudah...seawal 8.30am coach dah jemput....selewat 8pm bas amik kami di sana....
huhu....seronok giler...tp tu la.....sampai melecet la...cuaca??alhamdulillah....panas terik....mkn pun ok la...janji halal....huhu....
ok..next gmbr2 kat sana...not so special la tp bg aku, ianya sgt la memorable....ingat senang ke ng g sana...nk byr pakej lagi...nk wat forex lagi...lepas ke...xlepas ke kat imigresen tu....tp alhamdulillah...semua smooth...happy dapat....penat dapat...

time baru je sampai......yess....aku dah sampai.....

masuk je tgk orang dah ramai kerumun mr.panda....xpe....jap lagi mesti  giliran  aku....

i want to move it...move it...move it....dgn signature madagascar....

tgh nak naik kapal madagasgar.....jom!!!

lunch dulu....adeh lapanya...the menu cost me $12...mahal x??

scary......jurassic park is opened......

help...help....the big, greenish monster just behind me...and i smile???

my gosh....so tall.....and i m so short.......

bumblebee...or his sweet name....BBBB....

i believe it is mr. optimus prime.....

before the transformer ride.....

the coaster behind me successfully make me dizzy....hate it.....

yellow taxi...really like new york....hahha....

maid in mahattan.......

at last.....me and mr.panda......

reached hollywood...huhu....

with mr.franstestein........
the tyrex....see the teeth.....
attending the premiere.....
jalan2 di kaki lima .....
here we are....end the journey.....hari dah gelap....tq fren...we should come back....

Tuesday, March 6, 2012

HAPPY BIRTHDAY AIZA....

HAPPY BIRTHDAY AIZA.............

Short & Sweet

A few words, painless and short,
It’s your birthday, be a sport.
At your age, you look great,
Have you been, lifting weight?

Wish you health, and all the best,
Joy and laughter, I suggest.
Happy birthday, one more time,
Times are tough; here’s a dime.


.......................................................
SEMOGA MENJADI ANAK YANG TAAT PADA MAK DAN ABAH....PADA YG MENGINGATI...TQ YER...
SEMOGA DOA2 ANDA MENJADI...HEHEHE...AMIN...




BE NICE AIZA...
SEMOGA MURAH REZEKI...
SEMOGA KETEMU JODOHNYA....
SEMOGA DIPERMUDAHKAN URUSANNYA...
SEMOGA DITENANGKAN HATINYA...
AMIN.....

Friday, March 2, 2012

my 1st holiday in 2012...

my 1st holiday in2012...

lepas beberapa siri perbincangan....aku and cik ju and wieda pun decide untuk proceed juga ke planning kami untuk ke universal studio....huhu...bkn senang woo....sbb kami xda credit card untuk beli tiket online....nk walk in pun x berani...mana la tau...beratur pnjg la plak....
mula2 cadang nk bag-pack....tp bila fikir2 blk...kalo kat malaysia, aku leh lagi bag-pack mcm yg selalu aku wat...tp ni kat negara org....mati woo kalo hilang punca dan arah....hehe....so, lepas diskus lagi...kami decide untuk amik package....so, via world travel ambassador (travel agent yg efisien), kami merealisasikan impian kami....alhamdulillah....so far semua smooth.....next, was our 3d2n ittenary...

29hb ...

sent to puduraya by our beloved fren....ms.azian...tq ya...
taken the bus at 10.30....bas gerak at 11am....apa daaaa.....sbb jam dlm bas tunjuk pukul 10.30...so konon2 dia punctual la....hampeh.....
perjalanan bermula....
aku naik bas.....adeh....mabuk alam....
drop by yong peng....terkezut....mcm di guangzhao sudah...u know y???
almost 85% kedai mkn ialah kedai mkn cina....my gosh...how to drink@eat???
adeh....giler..giler....beli la aku roti telur...dgn air kat kedai melayu...
the...sampai ke kat jb...ni kira 1st time aku ke jb....
since tak tau hala tuju lagi...kami decide nk mkn dulu kat kedai sekita terminal...
tgh2 syok2 mkn....datang sorang minah 3suku....\

3 suku : nak minta seringgit,...
kami    : xda...
3 suku : ni mesti duit haram...
kami    : T%^%&&(&^$@!#!@##)__)()

how dare......ish....
ok..continue cite...
amik taxi ke new york hotel...giler la...new york tu....
thanx God....abg taxi tu baik hati...
sanggup tunggu tanpa kira meter....
lepas dia anta kami ke hotel...dia tunggu kami...
sbb kami mau ke johor premium outlet....
giler best...semua jenama yg branded....huh...giler....
kami....jalan2 cuci mata je...
check point wajib.....aizaimra dah sampai jpo.....

bersama wied.....aku dan jenama guess...dulu masa muda...suka gak jenama guess....

dgn ju....kawan yg cool.....belakang aku da nike factory.....

coach....kesygan aku.....dalam aku yg kebengongan...tetap memilih coach...

armani.............belum terfikir nk beli ape...kasut...handbag...etc....

puma pun best gak.....tp aku kureng sikit......
tu sikit2 gmbr di jpo....ni pun ehsan cik juliana....aku tak bw lak camera......
nnt aku upload sikit2 gmbr di uss lak.......