Sunday, February 26, 2012

mode : aiza sad.....


layan instrumental bertemu dan berpisah tgh2 pagi...
pasal pe??
sbb aku terasa withdrawal....
ntah ler...
bercampur2 perasaan ni...kejap ok..kejap lagi sedih lak...
pastu happy blk....
tp lately ni...aku mmg mood tarak baik...
sedih la...kenapa sedih??
ntah....tiba2 terasa nk sedih...
tp org tak tau...
layan jelah perasaan ni....................

Thursday, February 23, 2012

Ahmad Mahmud & Rahmah Rahmat - Tanda Kasih



Kalau hati sudah suka
Semua indah saja
Itukah tanda bunga kasih bermula
Di dalam jiwa

Memang benar kata dinda
Berkasih ada tanda
Tetapi hati mana sanggup merana
Sepanjang masa

Berputus asa jangan
Mengeluh pun jangan
Tenangkan hati janji jangan lupakan
Supaya aman
Berpisah lama jangan
Berjauh pun jangan
Supaya rindu tidak jadi bebanan
Menyiksa badan

Hati susah jadi senang
Kenangan jika datang
Terasa kasih sama tiba menjelang
Menambah sayang
Sebab apa hati resah
Seperti orang salah
Itukah tanda kasih akan berpisah
Membawa tuah
-------------------------------------------------------------------
sweetnya orang lama2 berchenta.......my fav song too....
bila hati sudah suka...semua indah sahaja....

mode : not too late...



A wish for lots of birthday fun...
To last until the day is done...
Hoping that all your wishes comes true...
and your birthday cake is as sweet as you!
                                                                                                                                                                        

Friday, February 17, 2012

mode : terkesan di hati...

up to now....hati aku masih lagi menangis.....
pasal per???
sbb tgk kekejaman manusia....
aku terkedu tgk visual tu...
baby yg baru lahir dibuang....
dalam keadaan yg sgt sempurna...
pada pandangan aku....
baby comel...comel...comel....
Ya Allah....
tiba2 aku sgt sedih...mengalir air mata tanpa sedar....
lihat keadaan baby yg lemas....
diberitakan...
that stupid bitch letak baby dia yg masih hidup tu...
dalam tab mandi....then, he drown....
poor him...
tak dapat nk bygkan...
saat dia sedang bergelut dgn sakaratul...
my God......
tergamak betul mak dia wat camtu....
nape x gugurkan je dulu...
aku terlalu sedih...sedih sgt....
kat fikiran aku ni dah terflash visual tu...
aku yg belum kawin ni....teringin sgt nk ada hubby...ada anak....
tp manusia tu.....senang2 je buang....
orang lain yg dah kawin...tertunggu anak sebagai penyeri hidup.....
xpe la baby....
tmpt mu di syurga....
amin......

Friday, February 10, 2012

mode : siang tadi aku g pasar....

kelakar kan mode aku ini....cite dia gini....
aku g pasar...mak pesan barang2 nak buat sambal tumis...
aku pun g sambil nk beli nasi lemak sambal kerang...my favorite eva...
xda la yg menarik....tp bagi aku, agak sweet keadaan tu....
masa di pasar tu....sebelah aku berdiri seorg laki...late 30 kot....hehe...maybe sebaya...ntah...
dia tgh mencari brg2 basah mcm sayur, telur, ikan, ayam etc....
tu semua dia beli...
kemudian jauh sikit, aku stil peratikan dia....
ada 2 beg besar yg dia bw penuh dgn barangan basah ni...
sengih aku diam2.....dlm hati berkata....bahagia family dia dapat suami dan ayah yg penyayang...
siap ke pasar beli brg2...oh ya....dia pakai baju kerja tau....due tu official office jacket, kasut kerja, suar slack...neck tie....
aku jeles......huhuhuhu.......aku nk juga...............................
then ,aku g kedai runcit pulak sbb nk beli cili giling....
tgh aku beratur nk byr....aku bertemu lagi dgn situasi td...
lelaki g kedai runcit beli brg pelbagai....
Aku tak rasa dia org bujang.....sbb tu brg2 untuk family punya.....
org bujang simple je.....ntah2 dapur pun jarang berasap.....
my Gosh.....sungguh aku jeles.............
ya Rahman,...ya Rahim....Ya Allah... ampunkan aku.....

moral of the story.....tak semua laki tu teruk.....sbb ada juga yg baik....org tu pun baik...
just .................................lalalalalalalalala...................

dan aku pun nyanyi...

...AKU TAKUT....KAMU PERGI..KAMU HILANG...KAMU SAKIT...
...AKU INGIN KAU DI SINI...DI SAMPINGKU SELAMANYA........

Friday, February 3, 2012

VIERRA - TAKUT (Lyrics)



tgh dok diam2..teringat satu lagu yg menjadi kegilaan seorg kawan di ofis...pasti dia akan tersenyum sorang2 bila layan lagu ni....best juga bila layan...

Wednesday, February 1, 2012

2012 : mode >> januri berlalu..

1 januari > terima tentang kematian rakan seperjuangan masa di uitm...allahyarham khairil nizar...aku xda la rapat tp since kawan dah lama, terkesan juga di hati...meninggal akibat pnemonia...semoga rohnya di rahmati Allah Taala....amin...