Saturday, December 31, 2011

bye 2011....expecting for unexpecting in 2012..

few more hours before we step into new year....
how about the 2011?
dont know...life goes on...ada yg ok ...ada yg tak ok...nothing much...byk cuti...byk bercuti...
apa lagi nk wat...few times kene keje luar....
tahun ni aku dapt ke kelantan , johor, sabah, pahang, perak..ada yg bekerja...ada yg bercuti.,..ada juga kerana side commitment,,,,
and im happy...
next year...ingat nk sambar ducati 795 tu...saja je suka suki....letak kat rumah...nak bike xreti...lesen pun xda...saja je....pening2 kepala leh ride jap...mcm gmbr kat sebelah tu..agak2 cun x aku ride this bike??

pastu, ingat nk g universal std di singapore...nk g yg jauh2 mmg tak mampu ler....harap2 jadi...
pastu ingat nk bw family g kk..menarik giler tmpt tu...tp tgk la kalo airasia wat promosi giler poyo punya...
pastu ingat nk g bandung...nk tgk trans studio.....
pastu ingat nk g kursus single camera production...bkn pe...nama pun penerbit...kene tau shot..
pastu ingat nk kawinla...calon..calon..mai..mai....yeah...tp tu paling tak masuk akal coz aku xda calon....hehe...maklumla badannya chubby...laki sekarang tgk yg slim molim...agaknya yg slim tu leh bw bahagia sampai akhir hayat...hehe...xpe la....janji Allah itu benar....
apapun....tq 2011 for giving me such the wonderful experiences...tq 2011 for giving me the opportunities to learn about life...aku bukan la org yg baik tp xda satu hari pun yg aku lupa untuk memperbaiki diri...
2012?i prefer better life...better earn...better partner(hubby???)...most important thing, sentiasa dirahmati oleh Allah Taala...Ya Rahman...Ya Rahim..Ya Allah...ampunkan aku for asking alot of things....
oh ya....pada kawan2 aku...yg ada sekarang...yg penah kawan dgn aku...yg penah aku kawan dgn diorg...aku maafkan korang...so plzz maafkan aku kalo da salah silap...yg senyap2 terus tu...aku terus curious y tp aku hormati pendirian korang...xpe...asalkan maafkan salahsilap aku...nk kawan blk dgn aku no prob...
akhir kata....hope the best in 2012...

Thursday, December 29, 2011

mode : last jalan2 for this year....zoo negara...

lama giler aku tak g tmpt ni...no reason pun...tp last two years aku da g...zoo taiping...just to experience nite safari....tp agak mendukacitakan sbb ujan...so haiwan semua dok nyorokkan diri....lagipun mlm...even though diorg ni kategori nokturnal, tp stil pemalu....dont want to show up....ok..back to my story...babah, sha2,wizz and me wat trip ke zoo....saja je bw wizz jalan2...tapi yg dia kenal harimau je...maybe dia dikelilingi dgn 'harimau2'...camni la 'org kurang berada' spend time bercuti di luar .....xda la nk g london ke....g paris ke...state ke....org kurang berada pun mau bercuti kan?kan?
next, ada sikit gmbr2 masa kat sana.....
wizz baru sampai....

mula nk wat mata sepet...

wizz tgh kusyuk tgk anjing laut wat persembahan..

wizz ingat mata dia sepet mcm aunty2 dia...

the ziraffes....

si mata cepet....

babah fed the elephants...

bangau2....

kasuari....tgh nk mengganas....

ada lion kat belakang....

wat mata cepet lagi....dgn mummy....

mummy...tgh expecting the second....this june..

babah, sha and wizz yg keletihan....

sgt lena....akhirnya...kami bertiga je yg tgk haiwan...

aizaimra says...this the last trip for 2011......see ya in 2012...with  more adventurous trip eva....

Monday, December 26, 2011

a thousand years....dedicated to u....

HEARTBEAT FAST, COLOR AND PROMISES
HOW TO BE BRAVE
HOW CAN I LOVE WHEN IM AFRAID TO FALL
BUT WATCHING U STANDING ALONE
ALL OF MY DOUBT SUDDENLY GOES AWAY SOMEHOW
ONE STEP CLOSER

I HAVE DIED EVERYDAY WAITING FOR U
DARLING DONT BE AFRAID I HAVE LOVE U
FOR A THOUSAND YEARS
I LOVE U FOR A THOUSAND MORE

TIME STANDS STILL
BEAUTY IN ALL SHE IS
I WILL BE BRAVE
I WILL NOT LET ANYTHING IN FRONT OF ME
EVERY BREATH
EVERY HOUR HAS COME TO THIS
ONE STEP CLOSER


I HAVE DIED EVERYDAY WAITING FOR U
DARLING DONT BE AFRAID I HAVE LOVE U
FOR A THOUSAND YEARS
I LOVE U FOR A THOUSAND MORE

AND ALL ALONG I BELIEVED I WOULD FIND U
TIME HAS BROUGHT YOUR HEART TO ME
I HAVE LOVE U FOR THOUSAND YEARS
I LOVE U FOR A THOUSAND MORE

ONE STEP CLOSER
ONE STEP CLOSER
***************************************************************************
my new favorite song lately....so sweet and nice...more less like we already love someone yg kita belum penah jumpa and kenal....just like that...tp boleh ke jadi gitu???akhirnya....ianya akan lenyap sbb have no courage untuk mencuba lagi....hanya bg segaris senyuman yg tidak mampu ditafsir oleh sesiapa...dan pandangan kosong mengganti kecelaruan hati...xpe...
God knows better......janji Allah itu benar...amin



mode : arah ke cameron highland pula.....

agaknya....penangan org mengandung....tp bukan le aku....aku belum kawin....hehe...tp adik aku yg sorang ni...suka sgt tmpt sejuk...aircond kat bilik tak cukup agakynya.....so, aku, dia,kawan dia dan anak kawan dia pun bergerak ke cameron highland..guna exit simpang pulai....ch best juga..sbb time ni tgh 'musim sejuk' kat sana....actually sbb malaysia tgh musim tengkujuh...kene hujan pun best je...sbb bg aku...hujan kat atas sana tu sgt pure sampai kene pun x pening kepala....x mcm hujan di kl...kene sikit mak ai....bagai nk rak peningnya....so, my holiday kat sana cuma 2h1m...enough untuk lepas gian g tmpt sejuk...next, story board pasal tmpt2 yg sempat dilawati....

baru sampai apartment iris....co-pilot letih....

jalan2 di pasar mlm....beli jajan...

tanty dan adam...dkt kedai poknik tomyam rasanya...

kami berdua kesejukan....unexpected cuaca sgt melankoli......

kerana sejuk, steamboat jadi penawar...yummy....

sejuk......giler......

suasana di beranda....ngadap golf course...

aiza and tanty....

smoked house.....

strawberry with cream and honey....

strawberry cake, strawberry chake and strawberry coffee....

strawberry cheesecake, strawberry tart, strawberry muffin, strawberry ice cream....

mummy.....berlatarbelakangkan tea valley...

football field di tea valley...

tea valley.....

tanty, adam and the foods.....

kabus and raining....

bawah sana tu....rumah pekerja estet...

mode : yeah...genting highland....riangnya...

apa lagi nk wat...start keta...dgn adik2....bw la myvi ku itu naik genting highland....aiyooo...tersemput2 le...sampai aku bilang sama sha2...penat dah aku tekan minyak..tp minyak tetap xlebih 20kmj...huhahaha....
sampai atas, ujan lak tu..kabus jgn cite la....ada lagi yg sgt poyo...harga mkn kat atas tu....mahal giler....aku amik nasi dan sayur dan ayam seketul dan telur dadar dan air..rm27....adeh......tp xpe la...mmg expected....overall percutian aku kat tmpt sejuk ni mmg mcm best je...sbb sejuk....haha....next, ada sikit gmbr2 yg aku snap kat atas tu....lagi2 gmbr anak sedara aku yg teramat menyayangi aku....love u 2 dear...











Sunday, December 18, 2011

Bless us ya Rabb with Righteous spouses ♥

.•´¸.•*¨) ¸♥.•*¨) (¸.•´¸♥➷♥¸.•´♥¸.•´♥¸.•*¨)♥.•*¨)¸.•*♥¸.•´¸.•*¨)¸.•*♥
True love is from the one who helps you attain Jannah (together);
 not the one who holds your hand, smiling at you as you walk towards Hell. 
¸.•´¸.•*¨) ¸♥.•*¨) (¸.•´¸♥➷♥¸.•´♥¸.•´♥¸.•*¨)♥.•*¨)¸.•*♥¸.•´¸.•*¨)¸.•*♥

Wednesday, December 7, 2011

muhasabah diri..

"ALLAAHUMMA Ya RAHMAAN YA RAHIIM,

Ya ALLAH, tiada sesuatu yg tersembunyi dimataMU,
ENGKAU tahu betapa banyaknya dosa yg telah kami perbuat kepadaMU,

Ya Rahmaan ya Rahiim, kami mohon AMPUNILAH seluruh dosa dosa kami, dosa besar, dosa kecil, sengaja, tidak sengaja, terang-terangan maupun yang kami sembunyikan selama ini, yang lalu lalu bahkan yang akan datang, dari mulai aqil baligh hingga akhir hayat kami...

Ya Rahmaan Ya Rahiim, ampunilah dosa-dosa ayah ibu kami, SAYANGILAH ayah ibu kami dengan RAHMATMU sebagaimana ayah ibu kami menyayangi kami,
demikian pula guru-guru kami, yang telah membimbing kami mengenalMU,
kakek nenek kami, suami kami, istri kami, kakak adik kami, anak-anak cucu keturunan kami,

Ya ALLAH ampuni kami, seluruh orang yang kami cintai, kaum muslimiin dan muslimaat, baik yang masih hidup apalagi yang telah wafat,

Ya ALLAH terimalah sholat kami, puasa kami dan semua amal ibadah kami, maafkan kekurangan dan kesalahan kami dalam melaksanakannya,

Ya ALLAH bahagiakan kami dan semua org yang kami cintai dalam KEMULIAAN AKHLAK, KENIKMATAN TAAT, dan KEBERKAHAN RIZKI di dunia ini dan KEBAHAGIAAN SYURGA di akhirat kelak..."

Aamiin Ya Rabbal 'alamiin.

mode : wil be..wil be not...

wil be,,,wil be not..
wil be..wil be not...
wil be..wil be not...
i dont know...god knows best....
amin...janji Allah itu benar....

Saturday, December 3, 2011

mode : lossing in chaos...

so..today is the last day for me to see him...
after 5days  staring at each other..hehe....
after this, might not have an apportunity...
as he is not attaching within my work square...
i just cant popup to him...and say .........................
i must keep my feeling...
make it fade slowly...
even though it is suffocating me...
try not to express your feeling...
he should not know about that...
after this, it will remain as memory...
something good to be remembered...
and me...will continue my journey...
him...just part of the sub-chapter..
interesting but just a color story...
be a good cameraman...
provide good visual to me....
till then....

Friday, December 2, 2011

flower pot..

from far, far away..u're coming to me...
how can i speak my quaking mind?
you..have captivated me..from the 1st time..
you gave me..an incurable disease..
i like to be a flower pot...
i always pray that...
on your small window sill..
i'll be the flower pot..
not being able to speak..
not being able to yearn..
occasionally receiving your smile and the touch of your hand..
and getgting to look at your face...without end as you sleep..
further and further..u're going away..
how can i release my falling tear...
you have had my heart...from the 1st time..
you've made me suffer..from an incurable disease..
wanting to be a flower pot...i always pray.



he is so near..yet so far.....
i hate him..but i want to see him..
when i try to see him, his eyes always looking at me..
he make me calm...
deep inside.
spark..spark....plzz work on it....charge the feeling...

tp td...aku nmpk kawan aku ni tgh nmpk that guy duduk dgn sorang girl...
jauh matanya....mungkin sejauh hatinya...
eemmm..biarlah....
dia bukan sesapa....relax ek...ko pun sapa dia nk tgk...
we are not the choosen one...to be choosed...
go and get somebody...
tp gua tau...
dia mesti sedih....
....my fren expression toward somebody...gua bantai gelak jer...
and gua ckp...poompuan itu tidak melihat...dan bukan untuk dilihat...
hehehehehe....kene backhand gua...