Friday, September 16, 2011

mode : sudden pop up....

Terfikir sendiri...
ADAKAH SAYA MASIH DIRINDUI???
dlu kan selalu tanya....
mis me??
berat..berat...berat....jiwa makin larat...
mcam awan di luar..
sarat dgn air hujan....
apa pun...
xda yg berbeza...

Saturday, September 3, 2011

mode : shot dead!!

bgn2 tdo pagi tadi...terus babah inform ada cameraman yang follow misi bantuan somalia mati ditembak...terkedu aku seketika...siapa??sbb ada juga cameraman dan reporter rtm yg join misi tersebut...then, later baru tau...cameraman BERNAMA terkena peluru sesat dan menyebabkan kematian yang tragis...peluru tersebut melalui bahu dan tembus ke paru-paru...Innalillah...
di samping itu, cameraman tv3 pun cedera gak...juga terkena peluru sesat...masyaallah....giler per orang somalia ni...konvoi yg g anta bantuan pun mau di ambush...
teringat perbualan aku dgn uncle aku yang sorang tu....

a nite before ...

aku   : uncle, next time kalo ada misi bantuan, bw la i...i boleh buat liputan...
uncle : boleh..boleh...nnt i mention nama u pada management...
aku   : hehe...tq...bukan pe...my post ialah di std...bukan reporter...so, possibility untuk ke luar mmg ler xda...
uncle : orait..no prob...kalau uncle pg mana2 misi, uncle bawa u...
aku   : hehehe...tq..tq...

a day after the shot dead incident...

uncle : aiza, camner u nak pg misi??
aku   : tu la...terkejut i dapat news pasal cameraman tu...sgt menakutkan...
uncle : thats why...i dont think i can take u...ur family...our family takkan bagi punya.....
aku   : yup...tp tu tidak mematahkan semangat i...next time yer...

anyway, Alfatihah to arwah....semoga ditempatkan bersama pejuang yang mati syahid...amin..
and. pada rakan media yang lain...jgn give up and takut...teruskan usaha untuk dapatkan the best visual out there...kebenaran ada pada anda.....!!!!!

 

ALLAH KEEPS ME GOING..

‎..Happiness keeps you sweet..

.. trials keep you strong..

..sorrows keep you human.
.
.. failures keep you humble..

..success keep you glowing..

.. but only Allah keeps you going! - Alhamdulillah!!!

.............Lately ni...aku sedih jer...xtau le kenapa..ada sesuatu yg menyentuh hati..

which is i dont know what??

kekdg hati ni terbuai2.,,,dgn keresahan yg sering mengganggu minda.
..
tp apa yg meresahkan aku??tp xpa...no matter what..Allah will be at my side...

and always be...