Tuesday, August 30, 2011

Raihan & Hujan - Salam AidilFitri Ayahanda dan Bonda

Monday, August 29, 2011

syawal 1432h..



Thursday, August 18, 2011

mode : lost in translation....

TO BE ...by ian beckett


Sometimes it’s hard to be apart

Sometimes it’s hard to be brave

Sometimes it’s hard to be cold

Sometimes it’s hard to be daring

Sometimes it’s hard to be early

Sometimes it’s hard to be friends

Sometimes it’s hard to be good

Sometimes it’s hard to be happy

Sometimes it’s hard to be in-love

Sometimes it’s hard to be just

Sometimes it’s hard to be kind

Sometimes it’s hard to be lovely

Sometimes it’s hard to be mellow

Sometimes it’s hard to be nasty

Sometimes it’s hard to be out

Sometimes it’s hard to be poor

Sometimes it’s hard to be quiet

Sometimes it’s hard to be ready

Sometimes it’s hard to be simple

Sometimes it’s hard to be together .....................









Monday, August 8, 2011

mode : terkedu...

nape aku terkedu....
this morning...masa aku tgh drive...kat highway..of course bukan 20kmj..
my speed cecah 90kmj as requested by highway law...and ada di middle lane...
depan aku ada lori....ada dua lori depan belakang....on the left side of the road....
tapi ape ku kisah...hehehe...ur speed not my speed...
suddenly.....very unexpected...
lori bertuah tu ubah haluan ke tengah....
which is dia tiba2 nk masuk haluan aku...
dah ler aku tgh sedap tekan minyak...
Masyaallah....emergency break aku di tgh2 highway....
nasib baik ada ruang lagi untuk aku...
untuk tekan break..untuk ubah haluan...untuk mengucap syahadah..
bygkan la...aku on the way ke ofis...aku xsampai2...
org di ofis wat news...
INI BERITA YANG BARU KAMI TERIMA...
AKIBAT KECUAIAN ORANG LAIN, SEORG PENERBIT BERITA KEMALANGAN...
NAHUZUBILLAH...
jauhkan la....
Ya Allah..
lindungilah aku...
Ya Allah...
lindungilah aku...
Ya allah..lindungilah aku...

Sunday, August 7, 2011

may i speak ??

may i speak??
pada perkara yg aku rasa amat menjelikkan....
kenapa aku terus pendam...
padahal hati aku ni rasa agak bengang...
berdepan dgn hipokrasi...
hipokrit giler...
ishhh................
camner nk deal dgn sekutu hipokrit ni??
xkan nk bg penampo jepun....




by the way... dia yang 'I-READ-HIS-BLOG' dah pindah tmpt lain...
alhamdulillah...
takda la aku terkejut2 kalo aku tersua dgn dia...
ala2 sakit jantung....
laksana org bersalah....
pada dia yang 'I-READ-HIS-BLOG' ...
semoga happy di tmpt baru...yeah................
hari tu...
di suatu dua malam yang tragis...
mlm pertama ...lokasi aku di bangsar....
tgh cari parkir...
tiba2 terjumpa dgn satu tragedi...
sang laki durjana sedang menghantukkan kepala seorg wanita yang malang...
kat cermin keta....
ishhhh...kejam betul...aku terkedu...aku jadi takut...
mlm kedua...lokasi stil bangsar...
aku terjumpa lak dgn couple yang sedang gaduh....
wahh.......mmg hebat...
sbb awek tu sedang menghentak balak dia dgn helmet....
huhahahha.....kesian org laki...
sapa suruh mungkir janji?sapa suruh curang??sapa suruh dtg naik motor??
ooppsss....sekadar menafsir mengikut alasan semasa...