Sunday, July 31, 2011

mode : ramadan is coming...

Alhamdulillah...aku diberi kesempatan lagi untuk menjalani ibadah puasa bagi tahun ini...
alhamdulillah...alhamdulillah....
lama aku tak menulis...mcm2 yg berlaku dlm kehidupan seharian aku lately nie...
dalam sibuk2 aku...sempat gak aku g bercuti....even though semlm jer, tp ok la....relax sikit....
dalm diam2, aku terkenang juga cite lama2...tp bak kata org...
'memories remain painful...forgetting is a gift...and not everyone is gifted...'...
back to puasa....
tahun ni, aku akan berbuka, bersahur sgn mak dan babah jer...kecuali hujung minggu...
maybe ada yg join....nana ke...nin ke....
aku pun tgk jadual, mcm byk abiskan masa buka di ofis...
aku nk try penuhkan puasa aku dgn perkara2 yg berfaedah...
yg diredhai...yang dirahmati...
semoga aku diberi peluang untuk menjalani hidup yg lebih bermakna....amin...





Wednesday, July 13, 2011

mode : farewell..

10hb julai..terima panggilan dari member kamceng...mak dia dah meninggal...Innalillah...aku agak terkejut...sepatutnya, aku g hospital ptg tu tp aku keletihan sbb aku keje pagi...aku kan xleh nk keje pagi..letih satu mcm....maybe sbb against my sleeping nature....hehe....
back to my fren's story...within 2 mths only arwah mak dia suffer...sel barah cepat betul merebak ke seluruh badan...tp dari Allah kita datang...kepada Dia kembali....tu janji Allah...kita yg hidup ni kene amik iktibar...kene promise dgn diri sendiri..sentiasa baik dan well-prepared untuk bertemu yang Esa pada bila2 masa...
to my fren....kene sabar, tabah menghadapi kehilangan....sentiasa berdoa agar Allah menempatkan arwah bersama2 mereka yg solehah...diringankan hisabnya...amin...
>>>dalam ketika aku menulis catatan ni....aku layan lagu 'silence-instrumental'....ntahla...ada something ramped my heart...hardly to explain....bengong jadinya....Ya rahman....Ya rahim...Ya Allah.....plzz help me.....amin...

Sunday, July 10, 2011

mode : kalo la aku byk pitih...

hehe....kalo la...
kalo la..kalo la..kalo la...kalo la....
pitih aku berkoyan2...
syoknya....
amik R1! sebiji..huhu...........
amik rumah sebiji..
amik hp paling ganas sebiji...
sebiji vaoi....
sebiji hummer...
tp tu kalo pitih aku byk....
----------------------------------------------------------------------------
tp tu semua angan2....
best giler lepak dalam bilik...on air cond...on kipas....
lappy di riba...aku di katil....
betul2 menenangkan jiwa dan raga.....

Wednesday, July 6, 2011

mode : ke kelantan kita...

huhu...gitu la gamaknya....akhirnya aku dpt g kelantan atas urusan kerja....
layan x-over kat paser putih dan machang...of course function pm...
perjalanan yang bg aku teramat lah jauh...9 hours cukup membuatkan aku goyang...
mental fizikal aku out....
5 kali muntah....uwekkkkkkkkkk...............................
adeh....tapi bila dah masuk KB, hati aku tiba2 berbunga.......
hahaha....biarla hanya aku je yg tau...
samapi WCY, aku terkedu lak....eemmm....
dalam hati terdetik....aku dah sampai sini....
hari kejer....
ok,smooth...walaupun rushing....
kb ke paser putih dalam sejam.....(1st x-over >> 11am&1pm)
pasir putih ke machang dalam 1/2 jam (2nd xover >> 3pm&5pm)
beza masa cuma ada 2 jam sahaja....
tahniah pada crew2 SNG and ENG yang teramat eficient...

>>>>@@@ talking about crew...
i met someone....bukan sapa2 pun...just ada dalam sejarah kawan aku...
this guy pun, 1st time aku jumpa 6-7 tahun dulu....dia mkn makanan yang kawan aku minta aku masak...
hehe...then, yg aku wat masih ingat kat dia...sbb aku argue nama dia...
why this...not that...
bila kawan aku break dgn dia....kat rumah aku, kwn aku ni menangis....
nangis..nangis..nangis....aku pun tak tau wat per...
so sama2 curse...hehehe....
since then, aku selalu set in mind, he is not a good guy...
tapi....bila personally aku jumpa dan keje dgn dia...
mcm ok jer...ok sgt...tak seperti yg digmbrkan....
ntah...ntah...ntah.....