Friday, March 25, 2011

mode : terkenang....

spm 2010 dah kuar....my sis scored 6As(2A+,2A,2A-)..2B+ and 2C+..tahniah yer..sincere dari hati....ni kira 1st time aku g betul2 g sekolah tgk keadaan org amik spm...wah meriah betul...ada yg suka(mcm adik aku la...terkinja2..hehe...)..ada gak yg sedih...tak kurang yang nangis...tp ada gak yg merungut...maybe sbb result kene hold ekoran byrn tertunggak...
...teringat time aku dulu...lebih kurang 14 tahun lepas...aku g amik result sebelah ptg...sbb all the way dari ofis aku di kl...dalam hati mmg tak target ape2...aku hanya fikir spm with 2nd,or 3rd grade maybe....maklumla..aku bukan org pandai...hehe....walaubagaimanapun,hati tetap berdebar2...eemmm...kawan2 pun dah takde sbb diorg amik sebelah pg...
ya ampun,debaran terus terasa..Bismillah...aku melangkah g amik result...opocot....AiZaImra dpt 1st grade???pemeriksa salah kira ke ape??byk kali aku cek slip..mmg betul nama aku.....heheheheh....aku dpt pangkat satu...walaupun end of range, tp aku aku kisah...janji pangkat 1...leh masuk U...leh wat law...time ni dah berangat dok kat court....hehe...
tp...apa kan daya...takdir Tuhan lebih mengatasi segalanya...pada saat kawan2 lain yg xcellent dah masuk U, aku masih berangan, tunggu panggilan...mungkin salah aku...panggilan ke U datang gak tapi November intake...dan bukan Law..tp MASSCOM...huh..hampeh...
..tp aku proceed gak...5thn gak kat uitm....and till now...dah jadi pengarah studio...alhamdulillah.....
moral of the story..jgn merungut jika kita tak dapat apa yg kita hajati...mungkin itu bukan yg terbik..sesungguhnya,Allah lebih tau apa yg terbaik untuk kita....Amin.....
for my sista...jgn salah pilih course....and all the best...

Monday, March 21, 2011

mode : mis in all way...

sha      :  mis flight...sbb tak mau blk...
adik     : mis sekolah..sbb dah farewell pada uniform...
nana    : mis ofis..cuti lama....
zuri      : mis simpang ke sungai congkak..
abah    : mis wrestling program sbb tv ada satu jer..
mak     : mis rancangan fav dia tiap2 ptg..dah 4 episod....
wizz     : mis tdo...sbb paling malas nk tod walaupun ngantuk dah tahap nuklear...
aKu     : mis...mis...mis#%^&%^&%^^#%#%#^$%#%#$%##........

Wednesday, March 16, 2011

mode : salah hipotesis

hipotesis A : girl tak minat that guy tp atas sebab tertentu..diorg kuar gak sama..
hipotesis B : that guy tak suka this girl tp atas sbb tertentu, diorg kuar sama...
hasilnya      : dua-dua ada agenda tersendiri...
                    and aku dikatakan manusia paling bodoh sbb ckp they suit together.....
----------------------------------------------------------------------------------------
ptg td g tgk HIKAYAT MERONGMAHAWANGSA..
x best sangat ler...CGI pun kurang...pastu bahasa pun kurang best...mcm pelik jer...
pastu, aku pun kurang suka dgn para pelakonnya...khir rahman je lah yg best dgn tuan admiral...
very the chinese admiral....
pemilihan merong tu mcm x best jer...aku ingat kalo m.nasir mesti lagi cool....kalo khir sendiri pun cool gak...ni pilih mat saleh celup...ckp melayu pun teruk...merong mahawangsa tu, mat saleh kot dulu....tp rasanya mcm org thai...
apapun atas dasar menyokong cite melayu..aku g jugak...walaupun hakikatnya aku lebih menggemari cite luar..yeah..sokong cite melayu...yeah sokong cite melayu...
agak2nya... bila la kita nk sampai academy award....bkn cgi yg dipertaruhkan...tp real story about life..the dark side maybe...sarat dgn pemahaman.....dgn survival yg ori....i will wait
...and i can wait....

Monday, March 14, 2011

mode : not well....

....serious head ache...kesian aku...mkn panadol pun x jalan..pain killer pun x jalan...letak air pun tak jalan...muntah pun x jalan...tdo jer yg mampu wat aku rehat....tp bila bgn, migrain blk...pakai la aku cool fever mcm budak kecik...tp cukup meredakan kesakitan kepala aku ni.....eemm.....famili aku g berkelah kat sungai congkak....
secara saintifik nye...headache ni berpunca dari kekejangan otot yg ada di kawasan bahu, leher, dan rahang...sakit kepala ni bloeh ni kaitkan dgn stres, tekanan atau penat....lebih keje, x cukup tdo, terlepas mkn, atau over dose alkohol juga merupakan punca sakit kepala yg teruk...ada juga yg sakit kepala sbb tak dpt bekalan kafein....
dan aku sakit kepala sbb....didnt start my day dgn nescafe..didnt take meal before long journey..and penat...few days ni asyik jalan jauh....buan x larat tp terpaksa guna air cond...huh...sejuk tu..ofis pun sejuk....adeh...bdn bukan equipment yg perlukan xtra sejuk.....dan hati pun tak leh sejuk melihat hipokrasi....

Wednesday, March 9, 2011

mode : hit and run...

td siang...
myvi dilanggar lari hingga sesak nafas ku......
park punya cantik di kawasan parking....
tp nasib kurang baik...
ada org buta bw keta/motor...
sesedap rasa langgar keta org...
ingat dia sorang ke byr road tax??
aduhai....
xpasal aku menangis lagi...
pada saat aku cuba untuk kuatkan diri....
mungkin myvi terasa...
kerana hati terdetik untuk memiliki R3 satria neo...
tp come on la...
rm79k...
mana mampu untuk ku...
jgn la la dilanggar lagi...plzzz..................

Monday, March 7, 2011

mode : anak kucing ku diambil orang.....

pada minggu lepas...aizaimra tu dihidangkan dgn dendangan anak kucing...meow...meow..meow....seharian...aizaimra pun terfikir....mana dtg????nape x berhenti....ish...suspicious betul....sekali2 terdengar ibu kucing pulak berdendang....agaknya minta tlg....aku pun apa lagi...mencemar duli aku buka pintu belakang g cari mana gerangan anak kucing tu.....Masyaallah...ada dlm longkang rupanya...and stil kecil...aizaimra bajet, dia baru lahir...sbb too small...kecik dari tapak tangan....so, aizaimra pun amik plastik and masuk longkang...and amik baby anak kucing tu...alahai...sedihnya....mau nangis rasanya...tgk anak kucing tu menggeletar and tak stop menangis...aku agakla...lepas tu, mak mandikan anak kucing tu...then bg minum...and sediakan tmpt tdo....for few days,kami treat dia mcm our pet....actually, siap diberi nama....aku letak nama dia A.An....
baru nak terasa syg2kan A.An tp hari ni.....dia telah di ambil oleh somebody....wei...anak kucing tu dah bersih..dah sihat...ko nak amik lak.....ala...sedih betul la...anak kucing pun tinggalkan aizaimra....mmg xda luck dgn A.An....
anak kucing ku syg.....sorry sbb xdpt nk jaga sampai besar...hati dah berniat tp belum sepenuhnya....minta maaf yer...harap2 A.An akan baik di bawah jagaan org baru.....

mode : selirat mcm kabel letrik...

liverpool menang >> yeah...walaupun x bermakna sgt pada aku tp since team ni kalahkan MU...huhu....sukanya aku...kalo diorg kalahkan team lain,aku xkan kisah punya....liverpool..u never walked alone...

pilihanraya kerdau&merlimau >> menang gak...yeah...tp std aku mcm kapal karam...adoi......bikin hati panas...geram...sejuk..beku...nape la tak follow planning???semua hati syok nk show off then apa yg mangsa ialah org di std....specifically...Studio Director.....dia jawab tepon...dia bg laluan on air...dia kene marah...dia kene wat penerangan...dia cut half way...dia juga yg kene overrule...dia yg yg berpeluh dalam kesejukan yg amat bangat....nasib baik tak kene sakit jantung...darah tinggi ker...cian dia...

...pasni  mesti kow post mortem pilihanraya ni...huhu.....kedengaran mcm ramai tak puas hati....huhu..ada gaduh ni kot...ntah la...tp aku tak kisah pun...lately ni dah jadi heartless..lepas ni stok lawan je blk kalo ada yg nk marah sbb nk betulkan diri sendiri...

Saturday, March 5, 2011

mode : yeah...my notes.....

happy birthday.......
.....its already 32years i live in this world safe and sound...alhamdulillah...masih disayangi allah Taala...kerana masih diberi ruang untuk bernafas dan meyakini diri untuk sentiasa berubah kepada sesuatu yang lebih baik..Insyaallah....what i feel right now??emmm..its really complicated...tak terluah isi hati aku ni....ntah apa yg tersangkut sangat....la ni aku amik pendekatan untuk senyap je lah...silent is better...tp aku tau..allah sentiasa bersama aku...kalo jiwa ni nazak sgt, Dia sentiasa mendgr keluhan aku...luahan hati aku...Ya Allah...sentiasa la bersama hamba Mu yg bengong ni...emmm............tak penah aku wat tp kali ni aku nk tp aku x dpt dan takkan dapat punya....and here we go..my notes of hoping.....just hoping..nothing else..

> carrot cake self baking...
> superbike..
> a terrace house at kota damansara...
> getting slimmer....
> permanent job..
> to be writer...
> to further study kat sana tu,....
> tulip as my official flower for my heart.... 
> play guitar...
> be a rockstar...
> rebel...
> a box of present of hubby????????????????????
my birthday cake....the red violet.....baked my my sistas....

>>>>>>>>>>>>>>>and my notes of hoping will be continued....
---------------------------------------------------------------------------------
last week dalam newspaper...aku terbc pasal sorang biker mati dilanggar oleh van....aduhai...tersentak aku jap...dalam diam aku menitip doa...Ya Allah..lindungi lah hamba Mu yang itu...jgn la biarkan aku  bc pasal dia lak dalam newspaper...Amin...amin...