Saturday, December 25, 2010

instinct ku...tumpul hari ini....

MERRY XMAS TO ALL MY CRISTIAN FRIENDS AND FAMILY FROM MY MOTHER'S SIDE WHOM CELEBRATING THIS FESTIVE.......

selalunya, instinct aku mcm ok jer...tapi since mlm td (24th dec 2010) mcm ada yang x kene....ms terima msg dari rakan sd yg minta aku kejutkan dia pg nnt sbb kami berdua shif pagi the next day......(oh ya...my fren ni da masalah bgn pagi...hehe...), aku terfikir...nape dia yang msg???kenapa bukan another sd yg aku cnfm keje sama dgn aku?aku terfikir2...nape bukan dgn org yg aku dh cek2 awal????tp dalam hati cuma menenangkan...maybe diarg tukar shif....dan aku pun tdo dgn lena..................zzzzzzzZZZzzzZZZZZZ.............................................
...dan pgnya....aku pun tepon dia...bgn..bgn...dan aku pun bersiap....1saat lepas parking kat ofis...sd yg patutnya team work aku tepon...tp aku x sempat angkat....hati makin terdetik...apa cer???????sampai depan pintu, jumpa s.a aku....dia pun ckp...hehe..ramainya sd....ish..makin x keruan aku....apa dh jadi????sampai tmpt aku...there u go...ada 3 org sd termasuk aku..berkerut muka aku.....rupanya diorg ckp jadual ada 2 org wat shif A....oh my kawasaki.....aku ler tu yg wat jadual sd....bengong...100x bengong...dah byk kali double,triple check tp kantoi gak...hampeh....(cian sd2 aku...........)uhuks...i minta maaf yer ..............kecelaruan minda selalu berlaku.....
habis dah satu episod ketidaktajaman instinct aku..fuh legaa.......................... tp .................berlaku lagi lepas tu....aku gagal menafsir dgn baik ketidakhadiran sd aku untuk news pukul 9...sedangkan  aku ada di lokasi kejadian dan aku tau dia g tdo......aduhai...ckp team work...tp sd xda pun, org kat studio xleh panggil ke....aduhai lagi...lepas ni, kalo TP xda kat std, sd xmau on news...leh ke camtu...aduhai lagi...SA pun lmbt....aku leh lepak2 dpn std sambil tgk news nk on.....aku pun xleh nk rasa ape2 kepelikan.....hehehe.....
hasilnya news batal kerana sd xda..........................alahai.....
next time, aku akan  dgr kata isi hati aku....tp selalunya, berjalan dgn baik..just kekdg hati kita xmau kita stress...bila jadi camtu, its just go with the flow...what happened next, will be decided later...
************************************************************************
apapun....frasa 'go with the flow' cant be used anymore.....just go with the flow.... but at the end,,it flows with the wind...so soft and nice at the beginning but gone silently.....gone..and gone...and gone to the space................

Saturday, December 18, 2010

pelbagai rasa...

hari ni badan aku letih sangat...tangan pun kembali injured...agaknya dah xleh aktif bangat...camner laa nk masuk AMAZING RACE ASIA NEXT SEASON nie....aduhai......td siang main bowling...kalah dgn jayanya....hehe..padan muka aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malam wat news...30minit sahaja untuk perdana 8pm...belum cukup panas, dah abis news...huhu...xsyok betul...tp kalo news 1jam pun, xsyok jugak....apa la aizaimra ni...tapi demi team malaysia...aku relakan juga my news cut to 30minutes..
then, as usual...kami g lepak mamak...destinasi..syed kat bangsar...apa lagi...sambil tgk bola, sambil makan..huhu...mau tercekik tgk goal malaysia byk kali hampir tewas...kalo la khairul fahmi tu mereweng je otaknya, mau masuk 7-8 gol...cubaan tepat agak mengerikan aku dan kawan2...bila dh tgk bola tu, of course la xkan senyap punya...hehehe....
baru aku sedar..byk live especially yang melibatkan game malaysia aku layan kat mamak dgn kawan2...emm..................
***********************************************************
...td ptg ada seorg sa(skript assistant) datang lepak kat meja aku....sambil berbasa-basi...

sa    : kak, nk tanya ni...akak jangan marah yer...(sambil wat muka comel..)
aku  : em...tanya la...wat per nk marah2....
sa    : saya nk tanya...saya tgk gmbr...dia dh T----G yer...............
aku : oh yeke...xtau lak...tp kalo yer, Alhamdullillah...dia deserve bahagia...
sa   : akak xrasa aper2?
aku : nak rasa per....dh berakhir 3thn lepas...dah xrasa aper2...relak la...jodoh kan ketentuan ilahi....
awak pun sama gak kan...bila nk kawin??sidia pun dah nk kawin kan...
sa   : bila dia kawin nnt, saya nk tukar unit....sbb ...............................(off record..)
aku : em..susah nk cakap...very .....
 ---------------------------------------------------------------------------------------------
...and its ended like that...what u giv, u get back...what u get, u gave back...thats how life should be....just my story never end...it just ended like that...just like that............

Friday, December 17, 2010

ada satu cerita....

a wise man had said......the lasting relationship is started with good conversation....
******************************************************
>>>>>>>>>>> so i guessed...i never have a good conversation.........never have......pity me...

emmm.......................

me and my beloved nephew.....
hari ni off day...bgn of course melangkaui waktu...tp subuh tak tinggal...pastu didendangkan dgn ujan awal pg...huhu...harusla aku lepak2 dlm bilik...berfikir..berfikir....dan terus berfikir.....
emmm.........tiba2 adik aku ajak g the mines...alaa...yang kat area balakong tu...huhu...since aku pun xmau dok sorang, aku pun folow...dah siap2...aku bg kunci keta kat dia...(dah sampai satu tahap yang aku dh malas memandu...nk kene beli kenderaan lain ni..jeng....)..
..aku pun bg direction shortcut ke sana...so, dia pun mcm miracle...ceh..takat (3y+2y+1y) study kat upm tapi xtau shortcut, bikin malu jer la...dia pun tanya mana ko tau...aku pun jwb...dulu penah mimpi jadi org balakong tp tibA2 alarm dh bunyi..mimpi tiada kesudahan....hahaha...gelak besar aku...tp dlm hati ada satu rahsia besar yg akan tertanam sampai mati.....
bila diamati...rupanya sudah bertahun aku sudah tidak ke sini...last pegi dulu masa 1st time MAHA dibuat....jalan2 kat dalam xbyk berubah...
aduhai the mines.......
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuesday, December 14, 2010

TQ ALLAH..

Alhamdulillah....Alhamdulillah.....
at last, my pain gone...and relieved...syukur..syukur...
no more guilty...
TQ ALLAH...

Sunday, December 12, 2010

sambal tumis ayam....

..malam ni aku kene masuk dapur...so menu aku ialah sambal tumis ayam...emm...famili aku sebenarnya pelik dgn menu aku sbb selalunya org masak sambal tumis udang..sambal tumis ikan bilis...sambal tumis telur...tapi aku suka sambal tumis ayam...xpenah aku jumpa menu ni kat luar...
aku tak tahu la naper aku suka menu ni tp aku rasa mcm best jer..1st time aku masak menu ni, ribut gak dapur mak aku...hehe...janji sdp dan pedas..nyum..nyum...teringat pada perbualan aku dan adik aku suatu masa dulu..
************************************************************************************
aku : nnt kalo aku kawin ,aku nak masak hari2 untuk husband aku...
adik : hehe...yelah...aku yg dah kawin ni pun, xmasak hari2 untuk husband...
aku : tp aku nk masak gak untuk husband aku..sbb aku nk dia makan kat rumah..
adik : ckp je senang tp nnt ko dh kawin, payah..
aku : em..tak peduli...once aku kawin, aku dah ready to serve...aku nk jadi maid
husband aku...... (sambil senyum sorang2)
adik : whatever...(sambil terus melayan anaknya yg sungguh comei...)
************************************************************************************
......emmm........kelako..kelako....cita2 tinggi...sampai cucur atap.....

Saturday, December 11, 2010

miss nyer.............................................

tersentap-sentap jiwa aku nie....bagai nk rak rasanya....
aku pun jadi confius...naper..naper...i hate not to be answered..i hate more when question remains as question...tp aku tau...aku mis taiping...sengaja aku ignore...
dh sekian lamanya...tetiba aku terasa sgt nk g taiping..taiping bagaikan membisikkan nama aku...dulu, bila boring, aku dtg taiping...tp sekarang pun boring gak...
forget about taiping....amik flight g bercuti...destinasi?after 20years x g sana,kita ke kb la.....hahaha...buang tabiat......

Friday, December 10, 2010

kawan2 dan citer tentang lelaki...


seawal pagi jumaat yang tenang...(hari yang tenang...bukan jiwa aku...)...aku dan kawan2 g mkn kat kantin rtm...em...hehehe....air panas pun xda..alasan dibagi...heater rosak????so what...bukan masalah ku...lalu, as usual, aku order nescafe ais pagi2 buta...tp tu bkn citernya yg menarik perhatian aku pg ni..

emmm.....apa yg menarik perhatian aku ialah...kisah kawan2 aku dgn golongan org lelaki...rupanya..laki ni sukar untuk dikenali luar dan dalam...
- ada yg baik nmpk dari luaran...tp bila dh kawin....baru nmpk true color...
- ada yg panas baran bia masa bercinta...tp jd tenang bila dh kawin..
- ada yang suka menggunakan kata2 sampai bercerai - berai...tp bila dh tenang, rujuk
balik...ingat soal cerai ni main2 ker...ish...
- ada yang dh ada insan tersayang...tp demi per'sahabatan'...sanggup untuk continue 'persahabatan' dgn awek lama...bila di tanya...atas dasar kawan2...boring...
- ada yang ckp..perkahwinan tu satu perjudian...betul pasangannya, betul la
jalannya...kalo salah pasangannya...perpisahan akan jadi
penyelesaiannya.....benci..benci...
-yang tiba2 jadi kaki pukul isteri..pukul awek...lagi kene curse....naper la nk tunjuk kuat....g pukul tiang lampu la...haha....
-------------------------------------------------------------------------------------
* dan byk lagi kisah perihal lelaki yang berkumandang di gendang telinga ku sehingga tamat waktu kerjaku....haha....sebagai org yang bujang..apa pendirian aku?apa pendirian aku?aku juga takut...tp aku juga pejuang...ntah la...aku belum melalui pahit maungnya lagi...tp aku percaya...masih ramai laki yg baik hatinya..mesti ada punya... mesti ada di luar sana...cuma mcm biasa ler...laki kan control macho..sentiasa maintain dalm keliru...hahaha...adeh..ABG...
kekdg seronok tgk org bahagia...and aku tumpang bahagia gak....senyum di bibir meleret2...tp di dalam hati tuhan yang tahu.....

Monday, December 6, 2010

HAPPY MAAL HIJRAH 1432..


..DGN INI AKU BERJANJI DGN DIRI AKU SENDIRI WALAUPUN AKU TAU TERLALU SUKAR UNTUK DIPENUHI....AKAN KUPENUHI BANK AKU DGN UWANG BERKOYAN2....
DAN UNTUK MEMENUHI HASRAT INI...

1. AKAN KUPADAMKAN HASRAT UNTUK MEMILIKI 2ND CAR...AT LEAST FOR NEXT 5 YEARS..
2. AKAN KU KURANGKAN AKTIVITI BERCUTI KECUALI KALAU DISPONSOR..(SUSAH DAPAT..)
3. JGN KEMARUK PADA GAJET...
4. BELAJAR JADI KEDEKUT...(really against my nature...)
5. INVEST..INVEST...
6. STOP MAKAN KAT MAMAK..SEKALI MAKAN, MAU RM10...

......... TAPI BOLEH KER AKU WAT??

Friday, December 3, 2010

keje...oh keje....


penat sgt produce hari ni...rasa mcm nk demam...30minit before news, aku mkn panadol aktifast...perkara yg amat jarang aku lakukan...tp migrain ni mengatasi segalanya...masuk std dgn kalimah Bismillah...tiba2 perut aku terasa mcm masuk angin lak...adeh..mau nangis lak...huhu...tp segalanya tiba2 hilang apabila studio dilanggar ribut...adoi...tensionnya...tugas sebagai Studio director ni berat..berat...bertengkar juga sikit2 dgn penerbit hanya untuk memastikan kelancaran news...bertambah tension bila ramai org dh mula membanjiri studio...adoi...
dari mula news sampai la sejam kemudian...aku xleh nk dok diam...kejap duduk..kejap diri..kejap tenang..kejap jerit...ish...mati sakit jantung aku nnt...
abis news...dh relax..dh tenang....migrain dtg blk...even sampai sekarang ni..after 2 hours...masih migrain...apa kene la dgn aku ni...and stil aku masih di ofis...how to drive dlm keadaan gini...emmm...kawan sebelah pulang dijemput suami...

Wednesday, December 1, 2010

oo...i see...


..td nmpk dia...hehe...terkejut aku...siap blushing lagi muka aku...hampeh sungguh..malu sendiri...apa ke bengong aku leh termalu sendiri..dia bukan kenal aku pun...maybe sbb saban malam aku bc blog dia....hehe...