Thursday, September 23, 2010

ptptn oh ptptn...

not good..not goooooodddddddddd...........hati ni ikhlas sungguh nk g settlekan ptptn tu...nk dptkan penyata pinjaman pun amik masa 7 hari...tp xpe...aku bg tempoh 3 minggu sbb komitmen pd keje...after 3 minggu, g blk...kene tunggu lagi 30minit untuk dptkan penyata 2 helai tu..apa daa...hati gua panas jer....panas sgt...no wonder la ramai yg malas nk uruskan byrn blk...too birocrate...nk kene tunggu berhari2..berjam2...CEO PTPTN..plz tgk sikit org bawahan tuan ni...dok borak2..lunch hour 12 o'clock????
not good...not good...org camni la yg buat institusi kerajaan di pandang rendah...diperlekeh...

Saturday, September 18, 2010

kenapa aku payah senyum?????


abah tanya...naper aku payah nk senyum....aku pun jwb...dh mukanya camni...nk wat camner..
selang 2 bulan.....mak pulak tanya...naper ko susah nk senyum??...aku pun dgn selamba jwb...dah acuannya lagu gini...payah nk senyum...so slenge je lah...
aku pun berfikir...naper dgn aku??/betul ker dh xda senyuman dlm kehidupan aku??//
aku pun xtau...tp kalo parents pun dh tanya gitu, betul la tu kot....naper jiwa aku kacau...alaa...relax la..aku sendiri yg ckp...pertemuan itu bersyarat...perpisahan itu muktamad...hehe..so relax la...relax la...

Saturday, September 11, 2010

salam lebaran...


selamat hari raya aidilfitri...aiza minta maaf byk2 jika ada wat salah...tersalah kata, terkasar budi...aiza ni manusia biasa..mesti wat salah sana-sini..tolong maafkan aiza yer...kita geng blk ya...........

Sunday, September 5, 2010

a mourning morning story...

i met someone last nite...very smart..cute..and friendly dgn semua org..i think i like her..her name is nurjanna najwa....lokasi level 4, starhill 4, jwm...lately ni aku suka betul melayan budak2 kecik yg sudi bermanja dgn aku..maybe aku pun nk fill in the time yg mampu merosakkan minda cargas aku tu jika aku tidak menyibukkan diri...
alahai...mou aku dgn kawan opis kantoi...sbb member tu tersalah anta msg lak kat member lain pasal 'perjanjian underground' kami tu...apa daa...
cite pasal underground lak...dh abis kot episod underground aku...lepas ni, main surface jer...aduhai hati...jgn la menangis lagi...kasihanilah aku...tp aku tak menangis...just air mata ni jer yg rajin nk kuar...bulan ramadan ni over sensitif lak jadinya...maybe juga meratapi kisah2 silam...huhu...
kali ni aku apply cuti lama giler...apa aku nk wat????apa lagi...apa lagi???
mlm td abiskan novel 'adam and hawa'...apa komen aku???
phrase 'KENAPA X BAWA MAHRAM SENDIRI?'...amat cute bila diamati...hehe....
phrase 'TUNGGU ABANG BALIK'...sangat sempoi ayat nya tapi punyai isi tersirat....jikalau la...abangnya itu x blk2...aduhai...mau half way to dead..
aduhai...aduhai...aduhai....

Wednesday, September 1, 2010

JANGAN BERSEDIH...


Jangan bersedih....
Jika bersedih...
Panggillah jiwamu dengan harapan sebagai janji
Karena kebaikan bagi jiwa adalah janji
Jadikan harapanmu menjadi perisai atas serangan putus asamu
Hingga waktu akan menghapus kesedihan itu
Tutuplah dirimu terhadap orang yang sering duduk bersamamu
Karena mereka selalu iri dan mendengki
Tak usah khawatirkan akan terjadi sesuatu
Sebab itu akan membuat orang yang hidup mati sebelum kematian itu sendiri
Kesedihan itu tidak akan abadi
Seperti juga kesenangan juga tidak akan lestari
Kalau saja bukan karena hal yang memengaruhi jiwa
Pasti tak ada kehidupan yang lurus bagi orang yang terjaga

(la tahzan, DR. 慉idh al Qarni)