Friday, August 27, 2010

17 ramadan 1381...


hari ni hari jadi ORG TU dlm bulan islam...selamat pnjg umur..murah rezeki...ber+ diberkati..ber+ dirahmati...ber+ disayangi oleh ahli keluarga,kawan2 dan..dan...emm..org pun syg ORG TU tp syg yang xsampai...syg yg dlm senyap...syg yg tersangkut di paru2...semoga juga ORG TU dilapangkan dadanya dari keserabutan...ditenangkan jiwanya dari kekacauan minda...jgn la keseorangan di dunia milik Tuhan ini...sedangkan ADAM juga sunyi tanpa Hawanya disisi...org harap ORG TU akan bahagia...dan sejahtera hidupnya...org harap ORG TU sihat walafiat tiada sakit2 yg menemani...org minta maaf sgt2 kalau org da wat sesuatu yg telah meragut perhatian ORG TU terhadap org..org minta maaf yer...kalau ORG TU dlm kesedihan, org minta maaf sbb tak dpt share kesedihan..kalau ORG TU tgh ada masalah besar, org minta maaf sbb tak dpt share masalah bersama...m.m.m.m.m.i.i.i.i.i.i.s.s.s.s.s.s.ss.s.s.s............................

Saturday, August 21, 2010

kelingking kakiku berdarah...


adeh..deh..apa yg yg difikirkan tu..org jalan elok2 tp aku...sedap je tersepak dinding masjid..adussssssssssssss......ingat tersagat sikit je..tp makin sakit..makin sakit..sampai ofis, aku jeling la kat kelingking kaki ku..apa yg sakit sgt tu...rupanya dh berdarah2..abis selipar aku penuh dgn darah..kesian aku..apa yg jiwa kacau sgt sampai jalan pun xmau pandang kiri kanan..amik wipe tissue,bersihkan luka tu..kulit terkoyak tau...pastu amik handyplast..tampal molek2...settle...ironi betul..kalo la luka di hati ni leh wat camtu..hati yg luka leh ditampal dgn handyplast..hehe.....tp pasti terkesan gak....time heals the broken heart....

Monday, August 9, 2010

family day in ancasa suite, pd...

BES (BERITA EHWAL SEMASA) wat family day in ancasa suite, pd on the 7th and 8th of august..nice place, nice weather, nice scenery....agak letih sbb sampai lewat sgt..org lain sampai dlm pukul 2, kami sekumpulan sampai almost 5.30...due to tanggungjawab kepada negara tercinta/....huhuhu...
my apartment was on bloc a406...me, chenor and rina stay together...whereas kaknoi dan kak timah terdampar di bloc b208...leisure time...kami sema naik speed boat round pd...best gak...tp jiwa stil kacau...buat aper pun, jiwa kacau...
masa diner, menang la production dng treasure huntnya...yang dpt grand prize pun not bad..yang dpt haidah kecik2 pun not bad...hehe...diner abis about 1am...letih giler...tp dlm hati stil hoping for something tp........................
seawal pg dh dgr deruman superbikes...since my room was facing the main road...so,i pg beranda and not 1 or 2 or 3 bikers...but 7 of them just enter the ancasa...some of them berpartner..huh...jeles la plak...hehe...ada chance nk intai2 motor diorg jap lagi ni...tp since morning dh bz dgn aktiviti, aku pun lupa pasal bikes...kene lupakan...nnt kesedihan lak sbb ingat somebody yg dh ke bulan, ke bintang...tp just nice aku tgh mkn lunch pack aku, ada sebiji kawasaki merah besar dpn aku...haha....

Monday, August 2, 2010

alkisah...sang hubby...di dewan bersalin...

few days ni selain ofis, dewan bersalin mmg dah jadi rumah kedua aku...hari2 berulang-alik ke sana sbb adik dah nak due..hari2 aku jumpa byk karenah orang nk bersalin...orang bersalin tu lain la halnya...sbb muka mmg dah toya menahan sakit yang katanya xtra sikit dari regular period pain...huhu...td da waterbag yang dh pecah dpn aku...terkedu aku tgk...ada gak yang menangis tersedu sedan memegang perut...ada perut yang besar...ada perut yang besar tp x besar...hehe...
namun apa yang menjadi perhatian aku ialah sang hubby2...most of them, mempamerkan muka yang terlalu cool...cool sangat sampai tak langsung kelihatan raut kegelisahan...tak takut ker???isteri nak g berjihad tu....paling best, tlg pgg handbag sang isteri..comei je rasa...yang dtg just anta and tunggu isteri tu kira ok gak..sbb agak2 dh boring menunggu, leh gak g tdo kat kerusi2...yang aku kesian...masa awal2 pagi...ada yang bw dgn anak2 kecik sekali..kesian sangat..berpisat2 muka anak2 ini kene folow daddy...dgn baju tdo...pampers yang penuh..adeh..tu tak masuk lagi yang merengek..yang menangis..kelam kabut sang hubby menenangkan anaknya..maybe selama ni tugas tu tergalas di bahu mummy..hehe...pastu bila nurse minta bj baby dan pampers baby...ada gak yang garu kepala...kenapa????no idea ke apa bende tu....hehe...hubby..hubby..apa la yang ada dlm hati u all tu...
aku???xda jawapan...sbb aku belum kawin...sekadar memerhati tidak dapat memberi jawapan..aku bukannya leh baca hati org....tp yg pasti, dlm hati mesti gelora..lantaran isteri adalah medium penyambung zuriat...bukti kasih sayang..