Saturday, December 25, 2010

instinct ku...tumpul hari ini....

MERRY XMAS TO ALL MY CRISTIAN FRIENDS AND FAMILY FROM MY MOTHER'S SIDE WHOM CELEBRATING THIS FESTIVE.......

selalunya, instinct aku mcm ok jer...tapi since mlm td (24th dec 2010) mcm ada yang x kene....ms terima msg dari rakan sd yg minta aku kejutkan dia pg nnt sbb kami berdua shif pagi the next day......(oh ya...my fren ni da masalah bgn pagi...hehe...), aku terfikir...nape dia yang msg???kenapa bukan another sd yg aku cnfm keje sama dgn aku?aku terfikir2...nape bukan dgn org yg aku dh cek2 awal????tp dalam hati cuma menenangkan...maybe diarg tukar shif....dan aku pun tdo dgn lena..................zzzzzzzZZZzzzZZZZZZ.............................................
...dan pgnya....aku pun tepon dia...bgn..bgn...dan aku pun bersiap....1saat lepas parking kat ofis...sd yg patutnya team work aku tepon...tp aku x sempat angkat....hati makin terdetik...apa cer???????sampai depan pintu, jumpa s.a aku....dia pun ckp...hehe..ramainya sd....ish..makin x keruan aku....apa dh jadi????sampai tmpt aku...there u go...ada 3 org sd termasuk aku..berkerut muka aku.....rupanya diorg ckp jadual ada 2 org wat shif A....oh my kawasaki.....aku ler tu yg wat jadual sd....bengong...100x bengong...dah byk kali double,triple check tp kantoi gak...hampeh....(cian sd2 aku...........)uhuks...i minta maaf yer ..............kecelaruan minda selalu berlaku.....
habis dah satu episod ketidaktajaman instinct aku..fuh legaa.......................... tp .................berlaku lagi lepas tu....aku gagal menafsir dgn baik ketidakhadiran sd aku untuk news pukul 9...sedangkan  aku ada di lokasi kejadian dan aku tau dia g tdo......aduhai...ckp team work...tp sd xda pun, org kat studio xleh panggil ke....aduhai lagi...lepas ni, kalo TP xda kat std, sd xmau on news...leh ke camtu...aduhai lagi...SA pun lmbt....aku leh lepak2 dpn std sambil tgk news nk on.....aku pun xleh nk rasa ape2 kepelikan.....hehehe.....
hasilnya news batal kerana sd xda..........................alahai.....
next time, aku akan  dgr kata isi hati aku....tp selalunya, berjalan dgn baik..just kekdg hati kita xmau kita stress...bila jadi camtu, its just go with the flow...what happened next, will be decided later...
************************************************************************
apapun....frasa 'go with the flow' cant be used anymore.....just go with the flow.... but at the end,,it flows with the wind...so soft and nice at the beginning but gone silently.....gone..and gone...and gone to the space................

Saturday, December 18, 2010

pelbagai rasa...

hari ni badan aku letih sangat...tangan pun kembali injured...agaknya dah xleh aktif bangat...camner laa nk masuk AMAZING RACE ASIA NEXT SEASON nie....aduhai......td siang main bowling...kalah dgn jayanya....hehe..padan muka aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malam wat news...30minit sahaja untuk perdana 8pm...belum cukup panas, dah abis news...huhu...xsyok betul...tp kalo news 1jam pun, xsyok jugak....apa la aizaimra ni...tapi demi team malaysia...aku relakan juga my news cut to 30minutes..
then, as usual...kami g lepak mamak...destinasi..syed kat bangsar...apa lagi...sambil tgk bola, sambil makan..huhu...mau tercekik tgk goal malaysia byk kali hampir tewas...kalo la khairul fahmi tu mereweng je otaknya, mau masuk 7-8 gol...cubaan tepat agak mengerikan aku dan kawan2...bila dh tgk bola tu, of course la xkan senyap punya...hehehe....
baru aku sedar..byk live especially yang melibatkan game malaysia aku layan kat mamak dgn kawan2...emm..................
***********************************************************
...td ptg ada seorg sa(skript assistant) datang lepak kat meja aku....sambil berbasa-basi...

sa    : kak, nk tanya ni...akak jangan marah yer...(sambil wat muka comel..)
aku  : em...tanya la...wat per nk marah2....
sa    : saya nk tanya...saya tgk gmbr...dia dh T----G yer...............
aku : oh yeke...xtau lak...tp kalo yer, Alhamdullillah...dia deserve bahagia...
sa   : akak xrasa aper2?
aku : nak rasa per....dh berakhir 3thn lepas...dah xrasa aper2...relak la...jodoh kan ketentuan ilahi....
awak pun sama gak kan...bila nk kawin??sidia pun dah nk kawin kan...
sa   : bila dia kawin nnt, saya nk tukar unit....sbb ...............................(off record..)
aku : em..susah nk cakap...very .....
 ---------------------------------------------------------------------------------------------
...and its ended like that...what u giv, u get back...what u get, u gave back...thats how life should be....just my story never end...it just ended like that...just like that............

Friday, December 17, 2010

ada satu cerita....

a wise man had said......the lasting relationship is started with good conversation....
******************************************************
>>>>>>>>>>> so i guessed...i never have a good conversation.........never have......pity me...

emmm.......................

me and my beloved nephew.....
hari ni off day...bgn of course melangkaui waktu...tp subuh tak tinggal...pastu didendangkan dgn ujan awal pg...huhu...harusla aku lepak2 dlm bilik...berfikir..berfikir....dan terus berfikir.....
emmm.........tiba2 adik aku ajak g the mines...alaa...yang kat area balakong tu...huhu...since aku pun xmau dok sorang, aku pun folow...dah siap2...aku bg kunci keta kat dia...(dah sampai satu tahap yang aku dh malas memandu...nk kene beli kenderaan lain ni..jeng....)..
..aku pun bg direction shortcut ke sana...so, dia pun mcm miracle...ceh..takat (3y+2y+1y) study kat upm tapi xtau shortcut, bikin malu jer la...dia pun tanya mana ko tau...aku pun jwb...dulu penah mimpi jadi org balakong tp tibA2 alarm dh bunyi..mimpi tiada kesudahan....hahaha...gelak besar aku...tp dlm hati ada satu rahsia besar yg akan tertanam sampai mati.....
bila diamati...rupanya sudah bertahun aku sudah tidak ke sini...last pegi dulu masa 1st time MAHA dibuat....jalan2 kat dalam xbyk berubah...
aduhai the mines.......
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuesday, December 14, 2010

TQ ALLAH..

Alhamdulillah....Alhamdulillah.....
at last, my pain gone...and relieved...syukur..syukur...
no more guilty...
TQ ALLAH...

Sunday, December 12, 2010

sambal tumis ayam....

..malam ni aku kene masuk dapur...so menu aku ialah sambal tumis ayam...emm...famili aku sebenarnya pelik dgn menu aku sbb selalunya org masak sambal tumis udang..sambal tumis ikan bilis...sambal tumis telur...tapi aku suka sambal tumis ayam...xpenah aku jumpa menu ni kat luar...
aku tak tahu la naper aku suka menu ni tp aku rasa mcm best jer..1st time aku masak menu ni, ribut gak dapur mak aku...hehe...janji sdp dan pedas..nyum..nyum...teringat pada perbualan aku dan adik aku suatu masa dulu..
************************************************************************************
aku : nnt kalo aku kawin ,aku nak masak hari2 untuk husband aku...
adik : hehe...yelah...aku yg dah kawin ni pun, xmasak hari2 untuk husband...
aku : tp aku nk masak gak untuk husband aku..sbb aku nk dia makan kat rumah..
adik : ckp je senang tp nnt ko dh kawin, payah..
aku : em..tak peduli...once aku kawin, aku dah ready to serve...aku nk jadi maid
husband aku...... (sambil senyum sorang2)
adik : whatever...(sambil terus melayan anaknya yg sungguh comei...)
************************************************************************************
......emmm........kelako..kelako....cita2 tinggi...sampai cucur atap.....

Saturday, December 11, 2010

miss nyer.............................................

tersentap-sentap jiwa aku nie....bagai nk rak rasanya....
aku pun jadi confius...naper..naper...i hate not to be answered..i hate more when question remains as question...tp aku tau...aku mis taiping...sengaja aku ignore...
dh sekian lamanya...tetiba aku terasa sgt nk g taiping..taiping bagaikan membisikkan nama aku...dulu, bila boring, aku dtg taiping...tp sekarang pun boring gak...
forget about taiping....amik flight g bercuti...destinasi?after 20years x g sana,kita ke kb la.....hahaha...buang tabiat......

Friday, December 10, 2010

kawan2 dan citer tentang lelaki...


seawal pagi jumaat yang tenang...(hari yang tenang...bukan jiwa aku...)...aku dan kawan2 g mkn kat kantin rtm...em...hehehe....air panas pun xda..alasan dibagi...heater rosak????so what...bukan masalah ku...lalu, as usual, aku order nescafe ais pagi2 buta...tp tu bkn citernya yg menarik perhatian aku pg ni..

emmm.....apa yg menarik perhatian aku ialah...kisah kawan2 aku dgn golongan org lelaki...rupanya..laki ni sukar untuk dikenali luar dan dalam...
- ada yg baik nmpk dari luaran...tp bila dh kawin....baru nmpk true color...
- ada yg panas baran bia masa bercinta...tp jd tenang bila dh kawin..
- ada yang suka menggunakan kata2 sampai bercerai - berai...tp bila dh tenang, rujuk
balik...ingat soal cerai ni main2 ker...ish...
- ada yang dh ada insan tersayang...tp demi per'sahabatan'...sanggup untuk continue 'persahabatan' dgn awek lama...bila di tanya...atas dasar kawan2...boring...
- ada yang ckp..perkahwinan tu satu perjudian...betul pasangannya, betul la
jalannya...kalo salah pasangannya...perpisahan akan jadi
penyelesaiannya.....benci..benci...
-yang tiba2 jadi kaki pukul isteri..pukul awek...lagi kene curse....naper la nk tunjuk kuat....g pukul tiang lampu la...haha....
-------------------------------------------------------------------------------------
* dan byk lagi kisah perihal lelaki yang berkumandang di gendang telinga ku sehingga tamat waktu kerjaku....haha....sebagai org yang bujang..apa pendirian aku?apa pendirian aku?aku juga takut...tp aku juga pejuang...ntah la...aku belum melalui pahit maungnya lagi...tp aku percaya...masih ramai laki yg baik hatinya..mesti ada punya... mesti ada di luar sana...cuma mcm biasa ler...laki kan control macho..sentiasa maintain dalm keliru...hahaha...adeh..ABG...
kekdg seronok tgk org bahagia...and aku tumpang bahagia gak....senyum di bibir meleret2...tp di dalam hati tuhan yang tahu.....

Monday, December 6, 2010

HAPPY MAAL HIJRAH 1432..


..DGN INI AKU BERJANJI DGN DIRI AKU SENDIRI WALAUPUN AKU TAU TERLALU SUKAR UNTUK DIPENUHI....AKAN KUPENUHI BANK AKU DGN UWANG BERKOYAN2....
DAN UNTUK MEMENUHI HASRAT INI...

1. AKAN KUPADAMKAN HASRAT UNTUK MEMILIKI 2ND CAR...AT LEAST FOR NEXT 5 YEARS..
2. AKAN KU KURANGKAN AKTIVITI BERCUTI KECUALI KALAU DISPONSOR..(SUSAH DAPAT..)
3. JGN KEMARUK PADA GAJET...
4. BELAJAR JADI KEDEKUT...(really against my nature...)
5. INVEST..INVEST...
6. STOP MAKAN KAT MAMAK..SEKALI MAKAN, MAU RM10...

......... TAPI BOLEH KER AKU WAT??

Friday, December 3, 2010

keje...oh keje....


penat sgt produce hari ni...rasa mcm nk demam...30minit before news, aku mkn panadol aktifast...perkara yg amat jarang aku lakukan...tp migrain ni mengatasi segalanya...masuk std dgn kalimah Bismillah...tiba2 perut aku terasa mcm masuk angin lak...adeh..mau nangis lak...huhu...tp segalanya tiba2 hilang apabila studio dilanggar ribut...adoi...tensionnya...tugas sebagai Studio director ni berat..berat...bertengkar juga sikit2 dgn penerbit hanya untuk memastikan kelancaran news...bertambah tension bila ramai org dh mula membanjiri studio...adoi...
dari mula news sampai la sejam kemudian...aku xleh nk dok diam...kejap duduk..kejap diri..kejap tenang..kejap jerit...ish...mati sakit jantung aku nnt...
abis news...dh relax..dh tenang....migrain dtg blk...even sampai sekarang ni..after 2 hours...masih migrain...apa kene la dgn aku ni...and stil aku masih di ofis...how to drive dlm keadaan gini...emmm...kawan sebelah pulang dijemput suami...

Wednesday, December 1, 2010

oo...i see...


..td nmpk dia...hehe...terkejut aku...siap blushing lagi muka aku...hampeh sungguh..malu sendiri...apa ke bengong aku leh termalu sendiri..dia bukan kenal aku pun...maybe sbb saban malam aku bc blog dia....hehe...

Sunday, November 28, 2010

70:30 ... apa rasionalnya............

sekarang...kat ofis aku sibuk dgn istilah 70:30...adoi...fening betul...naper la nk kacau territory org...aku pun x fhm...tp kalo aku diberi peluang...aku pun nk keluar dari sini...jauh..jauh...lagi jauh lagi suka...tp tgk kawan2 yg berhijrah..lagi haapy kalo 'berteman'...ada hubby..ada anak...mesti lagi meriah kan..hehe...berangan leh la...

biker : saya nk kuar gak dr sini...volunteer jadi 70..

aku : aiza nk ikut gak..tp nk transfer ke hd-ob... (sambil sengih sorang2)

biker : hah?????????????????????? (senyum sumbing..)

mek : eh...naper ob lak tiba2??dh bertaut kembali?? (senyum sambil pc)

aku : (terkedu jap..)...no..bukannya ob...tp ob-hd yg baru tu...yang tu dh
berpatah arang...hehe...

biker & mek ..lantas mengetawakan aku yg bengong nie...
-------------------------------------------------------------------------------------
tiba2 2-3-4-5-6-7 hari lepas masa tgh drive blk dari keje lewat pagi di highway yang sunyi sepi...
aku teringat kat org tu...huhu...menitis air mata...adeh..time tu plak dia nk menyeru nama aku...hehe...lantas aku teringat..jika secara tiba2 kita terasa sayu, tu maknanya...setan sdg mengganggu kita..kene fight..kene fight..kalo x, leh hanyut....
tp kekdg....aku mengingati dia gak...loneliness cannot be helped..

Thursday, November 25, 2010

and i mis u...


Don’t be afraid to cry
It wasn’t wasted time
We just couldn’t win that fight
And I knew you couldn’t stay
You had to go your way
There’s really nothing left to say
But every now and then you cross my mind
And I try not to think about where you are to
But I miss you ’Cause I really miss you
There’s no going back ‘cause what’s done is done
But I miss you ‘cause I really miss you
But sometimes love just ain’t enough
Hey We didn’t write the rules
It wasn’t me wasn’t you
We both know that life is cruel
I know we can’t go down that road again
And it hurts too much to think what might have been
I know we can’t escape from the paths that we have chosen
But every now and then,
I’m reminded I know we can’t go down that road again
And it hurts too much to think what might have been

--------------------------------------------------------------------
penulis lirik ni tgh sedih ker meninggalkan kekasih hatinya???????/

Monday, November 22, 2010

rebel...


boring..borin,.boring...rasa mcm nk tercabut nyawa jer......nape org x fhm??kacau betul..makin aku meluap2 nk tinggalkan kl..tinggalkan semua.. bina hidup baru...ofis pun bukan suka kat aku pun...bertahun2 keje tp stil xmau permanentkan aku..bukan aku minta sedekah..tp try sendiri..mohon sendiri..tak minra recomendation pun....tp stil xdpt...ape ntah....nasib aku x sebaik org lain...
aku rasa nk marah jer...marah..marah..marah...menyampah dgn diri sendiri...very inmanageable...aku pun dh makin selekeh...aku dh penat...with everything...plz...giv me way...sampai satu tahap..no turning back..bila kita wat baik pun, apa pun xda...kita blk kene...lumrah alam??damn...how to restart everything????camner nk kuar dr comfort zone aku nie...need fresh air...im suffocating....

Thursday, November 18, 2010

To jot down my journey to singapore...part 2..

..121110 jumaat...

and the journey continued..
last class..last class...whats the conclusion???what i gained from this training??tp bg aku la..personally...training ni mmg bgs...sebagai studio director, i worked closely dgn TP, cameraman, graphic designer, and all the technical team...emmm....i worked hard to learn about technical theme...
back to hd cinematography training..nowadays, sana-sini kedgran hd, hd,hd....ape pun pasal hd...sampai makeup pun ada hd definition...ingat gajet jer yg terjebak dgn situasi ni...pada aku la..hd ni more less about how clear we can see...punya la pure sampai every tiny pixels pun mampu terlihat yg sebelum ni, agak terselindung...
walaupun masih kurang fhm...tp demi RTM tercinta..akan aku pastikan projek HD STUDIO3 ni lancar, selancar2 nye...walaupun terpaksa keje lebih masa tanpa OT...huhu...mmg xda pun..hehe...dulu, kerana studio3 jugak aku patah tangan...sampai lari la alignment tangan aku sampai sekarang...aduhai...hantaran kawin pun jadi kurang agaknya....

back to singapore...lepas belajar,ada penyampaian sijil..huhu...bestnya dpt kumpul sijil...susah nk dpt g kursus kat luar malaysia ni...class dismissed by 6pm slightly...farewell geng media prima...diorg direct blk kl by flight...kami stranded lg kat singapore for last sight seeing...

blk hotel,macam biasa...mandi, solat...pastu get ready for jalan2....huhu...syoknya...took cab..go to arab street...makan beriyani ayam..pastu jalan kaki ke simling..kedai dh tutup...pastu jalan kaki cari mustafa centre..jalan..dan jalan..dan jalan..dan jalan ikut gps...peh letih giler...baru la sampai sana...this place lebih kurang mcm mydin tp org ckp, brgan dia lebih berkualiti...

spend few hours there..beli la bj2 untuk buahtangan untuk famili....pastu masa nk blk, ingatkan nk amik cab tp cab xmau stop..ceh..ingat org xda dolar ker????
and...jalan..and jalan...and jalan..and jalan..sampai nk tercabut lutut...about more than hour our walking distance tau...hampeh sungguh...last2,give up..no more cab...took the mrt..and return to hotel tiredly...

131110 sabtu...

back to malaysia...mis my mum, dad,sistas..myvi..bantal..selimut..katil..the worst part..BUS SICK..all the way from johor to kl...sound like mengada..but itulah kenyataannya...........adios singapore.....

Sunday, November 14, 2010

To jot down my journey to singapore...


091110 selasa

jiwa ku besar nk naik komuter...huhu...mak ai...crowdednya...tp ditetapkan hati..no turning back..hehe...dgn backpackernya...dgn hati yg tabah aku pun meneruskan perjalanan...terjumpa kawan sekolah menengah...tgh expecting anak ke-4...em..Alhamdulillah...aku jugak yg masih kosong...sampai ktm lama, aku xtau how to across the stesen...coz as far as i concerned, ada laluan bawah tanah...but no more...so, have to naik, trn tangga...tp xpe...aku redha...
bila kawan2 semua dah berkumpul di NICE, kami dihidangkan dgn coffee@tea..dgn kek pisang...dlm hati ku berkata...huhu...no wonder return ticket rm181...soon, after kami semua dh naik bas, pramugari tu pas sorang satu small pillow dan selimut...bgs..bgs..sbb aku dh lupa jaket aku...
perjalanan diteruskan...FAREWELL KL>>>plz mis me....so that i wil return safely...
dlm perjalanan, pramugari tu hidang mufin, sandwich dan mineral...pe lagi..makan ler...pastu, stop 30min kat pagoh R&R..pastu continue jalan..pramugari tu tanya..coffee@tea??of course i took coffee...i take coffee all the time...
sampai di imigresen malaysia...adus...berdebar2...alhamdulillah..lepas dgn jayanya...
sampai imigresen singapore...adus..bikin malu sahaja...ada ka patut, i put my hp dlm poket...no wonder buzzer berbunyi...kene la cek dgn officernya...
reach singapore at 1400...wah...my 1st impression...cantiknya singapore....
terus ke mediacorp...and waiting another group from mediaprima...diorg ni naik flight...tp mejar nk sedapkan hati kami...eventhough diorg naik flight, kita lagi cepat, sbb kita sampai dulu...hehe.....
ada roadtour sekitar mediacorp...best la tmpt ni..agak2 apply keje, leh dpt ker??aku ni tau wat studio directing jer...antara yg best, yg tgk visual dari HD tv melalui 3D spec...peh..sungguh mcm real....lain2, trafikwatch pun menarik juga...penting tu unit ni untuk menjaga lalulintas seluruh singapore...kalo ada speedtrap pun, diorg leh inform pada public jgn speed...huhu...syok..syok..
by 5pm agak ya, we reached hotel...robertson quay hotel...SD150 per nite...mak ai...mahalnya...
pastu, mlm gi cari mkn..jumpa foodcourt di liang court...huhu...mkn nasi goreng+telur mata,...blk hotel, tdo..zzzzzzzzzzzzzzzzz

101110 rabu

seawal 6.30am aku dh jg...adeh..letih betul...xsyok tdo kat katil org ni...lepas mandi, solat...aku turun bfast...kat hotel ni..bfast x halal tp xda pork...hehe...camner tu???aku minum coffee, roti bakar...k la tu...
kami pun berjalan g kelas...berkenalan dgn otai2 media prima...adus...diorg ni, semua heads of unit...ganas...ganas...aku pun jadi pasif sbb for 200% sure diorg ni penuh ilmu di dada...
for 1st day, our lecturer tu, ajar pasal camera...sesuai dgn tujuan training tu...HD cinematography training...adeh...agak complicated tp masih mampu ditelan dgn baik...semua pun pasal camera...camera..camera...cameraman suka la...tu dh darah dagingnya....hehe..aku???tau marah je kalo shot x betul..pastu bg q..pan right..pan left..hehe...
ptg, lepas kelas abis, blk bilik ja..mandi and jamak solat...pastu, jalan kaki pg ke mrt..1st time naik mrt..best gak..laju..on time..tp time salah la..org tgh blk keje...so, terlalu crowded...
my destinasi ialah orchard road...cari ayam bakar ojajoli...alhamdulillah...jumpa... sbb mejar rely on his gps...tp aku mkn udang bakar...lepas mkn2, jalan2 kat area sana..meriah sungguh...bought souvenirs untuk kawan2 sikit....
then, amik mrt blk hotel...solat jamak maghrib/isyak then zzzzzzzzzzzzzz.......

111110 khamis

whuuaaaa...................ngantuknya.....bgn..bgn..g kelas...after bfast, kami terus g kelas...by 8.30 dh sampai kelas dgn jayanya...takdir tuhan..hujan di bumi singapura...adoi...padan la kelas sejuk bangat...apapun kelas masih diteruskan....as usual, kami mkn kat rendang corner..sedap gak...pastu kelas pun bersmbg...all about camera...teringat kat DSLR aku yg hilang tu...aku tau minat aku yg satu ni tak penah luntur...tp xterkumpul duit nk beli yg baru...nnt la..akan ku ada sebiji DSLR yg hitec..HD lagi...mula la aku berangan2...ada abg tv3 tu ckp, rm2500 dh leh dpt yg bgs giler...huhu...mana nak cari duit...tp xpe...akan ku pastikan, akan ku miliki this DSLR...impian memilikinya sama naik dgn impian memiliki R1..................
abis kelas, as usual, g blk hotel jap..mandi, solat jamak..and ready for jalan2...
kali ni g arab street to have murtabak singapore...huhu..best in town..aku order murtabak kambing...SD4..worth it...after that, jalan2...byk kedai dh tutup..kat simling ni, aku beli mp4...pastu, amik lrt, blk hotel and solat jamak dan zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........................................

121110 jumaat

last day on the scene...apa conclusion nya training ni??

...will be continued...

Thursday, November 4, 2010

WHY???????????????????????????

Ya Allah...why at this hour,...why..why...why....why...why...why...why....suddenly i feel so melancolic....feel so depressed....adoi....benci...benci...benci....

Sunday, October 31, 2010

semoga kemenangan milik..........................


.....tu yang aku ckp pada member yg on the way ke stadium bukit jalil nk tgk final piala malaysia....hehe...dlm hati aku terlintas gak...naper la aku pilih team ni...emm...teringat kata2 kawanku last year...naper la team kita ni kalah...
pastu, blk rumah, ingat nk ler layan bola...tp hati tara bagus...jiwa kacau sbb jadual xsiap2 lagi....adeh...tp jiwa ok blk kejap sbb dapat mkn ketam...huhu..sdpnya...pastu bila team tu dh mula lead...huhu....tahniah ye.................

Tuesday, October 26, 2010

aduhai...ketawa la lagi....


jiwa ku meroyan lagi...as innocent as i am...kene gak aku sebijik..kehkehkeh....ada yg suka panjang telinga rupanya mendengar perbualan org...kehkehkeh...maybe sbb cite pasal wilayahnya yg terganggu oleh kata2 org yg innocent...kehkehkeh...ada aku kisah??nasib baik la aku tgh on standby mode before my take off...so tak mau le spoil the mood...sabar jelah...sabar..sabar....ketawa jelah...gasak la..biar la...jiwa tgh sakit ni...kalo ikut2 hati, xtau ler....a friend has said, jgn naik angin...emm...suddenly, i miss my friend...emmmmmmmmmm....................

Monday, October 25, 2010

boredom structure



WHERE ARE WE STRANDED?

longlai...boring...bosan..............

24/10/10
ffm....mmg gah pada nama tp naper mcm longlai semcm jer?????????adus...bosan giler...aku leh sampai tertdo dpn tv...the comperes...rasanya yg pompuan tu jer yg ok...double thombs up to her...tp yg 2 org tu...xtau nk ckp camner...menceceh jer....ni yg payah ni...maybe xda chemistry...npe x guna org y betul2 leh handle...huhu...aku tau jwpnnya......jeng...haha....oooopps............

25/10/10
yeah....hari gaji........syoknya gaji dh masuk....yeah..yeah.......tp..tp...xtau mana salah dan silapnya.....maybank OFFLINE .......seluruh malaysia lak tu...adoii........mana aku nk cekau duit ni...tu la org kata, kalu da duit pun, kalo xleh withdraw..lebih malang dari org yg x berduit...dari sg buloh ke kepong aku cr maybank...semua pun offline...sabar...sabar..sabar.....apa daaa...........bikin hati panas jer...

Saturday, October 23, 2010

adussss................................


adussss....who were caught in my eyes just now?????????????????
adusss.....adusss....aduss............plz return the time.....so that i would know....

Tuesday, October 19, 2010

jiwa kacau...


aarggghhhhhhhhhhhhh............after sometimes...jiwa aku kembali kacau....adussss...........bencinya.....help me..help me...really suffocating...being alone in this room really drives me crazy...i want to sleep...hopefully, by tomorrow morning, the weather will take all the sorrow...and the sunshine will keep smiling till i reach office..hate to walk in the rain...raining always make me feel good but at the same time, make me sick...

Saturday, October 16, 2010

SOFAZ-DAN BILA ESOK



aku suka dengar lagu ni..xtau ler nper..liriknya ker..melodinye ker..td ms dgr lagu ni, tiba2 terpandang closing credit sebuah live program...aduhai...aduhai...TERDETIK DI HATI AKU...Y?Y?Y?Y?Y?...........dan dia akan jwb..Z pula....hehe....

y this happened??????????

sekarang, aku tgh bc novel 'KL..DIMANA SUAMIKU??.......................
aku personally,aku sedih bila bc novel tersebut...agak membingungkan...agak menakutkan...lagi2 bila golongan org mcm aku (yg belum berkawin ini..huhu..) melayan novel yg sedemikian...sgt menakutkan..adoi...tp sukar disangkal kebenaran jalan cerita..ianya berlaku di mana2 sahaja...yg dikendong berciciran..yg dikejar xdpt...takut...takut...better berseorgan...tp deep in the heart, need someone...arghhhh....celaru betul...berselirat............
apa yg baik??apa yg tak baik???apa yg telus??apa yg berselirat??apa yg karat??

Thursday, September 23, 2010

ptptn oh ptptn...

not good..not goooooodddddddddd...........hati ni ikhlas sungguh nk g settlekan ptptn tu...nk dptkan penyata pinjaman pun amik masa 7 hari...tp xpe...aku bg tempoh 3 minggu sbb komitmen pd keje...after 3 minggu, g blk...kene tunggu lagi 30minit untuk dptkan penyata 2 helai tu..apa daa...hati gua panas jer....panas sgt...no wonder la ramai yg malas nk uruskan byrn blk...too birocrate...nk kene tunggu berhari2..berjam2...CEO PTPTN..plz tgk sikit org bawahan tuan ni...dok borak2..lunch hour 12 o'clock????
not good...not good...org camni la yg buat institusi kerajaan di pandang rendah...diperlekeh...

Saturday, September 18, 2010

kenapa aku payah senyum?????


abah tanya...naper aku payah nk senyum....aku pun jwb...dh mukanya camni...nk wat camner..
selang 2 bulan.....mak pulak tanya...naper ko susah nk senyum??...aku pun dgn selamba jwb...dah acuannya lagu gini...payah nk senyum...so slenge je lah...
aku pun berfikir...naper dgn aku??/betul ker dh xda senyuman dlm kehidupan aku??//
aku pun xtau...tp kalo parents pun dh tanya gitu, betul la tu kot....naper jiwa aku kacau...alaa...relax la..aku sendiri yg ckp...pertemuan itu bersyarat...perpisahan itu muktamad...hehe..so relax la...relax la...

Saturday, September 11, 2010

salam lebaran...


selamat hari raya aidilfitri...aiza minta maaf byk2 jika ada wat salah...tersalah kata, terkasar budi...aiza ni manusia biasa..mesti wat salah sana-sini..tolong maafkan aiza yer...kita geng blk ya...........

Sunday, September 5, 2010

a mourning morning story...

i met someone last nite...very smart..cute..and friendly dgn semua org..i think i like her..her name is nurjanna najwa....lokasi level 4, starhill 4, jwm...lately ni aku suka betul melayan budak2 kecik yg sudi bermanja dgn aku..maybe aku pun nk fill in the time yg mampu merosakkan minda cargas aku tu jika aku tidak menyibukkan diri...
alahai...mou aku dgn kawan opis kantoi...sbb member tu tersalah anta msg lak kat member lain pasal 'perjanjian underground' kami tu...apa daa...
cite pasal underground lak...dh abis kot episod underground aku...lepas ni, main surface jer...aduhai hati...jgn la menangis lagi...kasihanilah aku...tp aku tak menangis...just air mata ni jer yg rajin nk kuar...bulan ramadan ni over sensitif lak jadinya...maybe juga meratapi kisah2 silam...huhu...
kali ni aku apply cuti lama giler...apa aku nk wat????apa lagi...apa lagi???
mlm td abiskan novel 'adam and hawa'...apa komen aku???
phrase 'KENAPA X BAWA MAHRAM SENDIRI?'...amat cute bila diamati...hehe....
phrase 'TUNGGU ABANG BALIK'...sangat sempoi ayat nya tapi punyai isi tersirat....jikalau la...abangnya itu x blk2...aduhai...mau half way to dead..
aduhai...aduhai...aduhai....

Wednesday, September 1, 2010

JANGAN BERSEDIH...


Jangan bersedih....
Jika bersedih...
Panggillah jiwamu dengan harapan sebagai janji
Karena kebaikan bagi jiwa adalah janji
Jadikan harapanmu menjadi perisai atas serangan putus asamu
Hingga waktu akan menghapus kesedihan itu
Tutuplah dirimu terhadap orang yang sering duduk bersamamu
Karena mereka selalu iri dan mendengki
Tak usah khawatirkan akan terjadi sesuatu
Sebab itu akan membuat orang yang hidup mati sebelum kematian itu sendiri
Kesedihan itu tidak akan abadi
Seperti juga kesenangan juga tidak akan lestari
Kalau saja bukan karena hal yang memengaruhi jiwa
Pasti tak ada kehidupan yang lurus bagi orang yang terjaga

(la tahzan, DR. 慉idh al Qarni)

Friday, August 27, 2010

17 ramadan 1381...


hari ni hari jadi ORG TU dlm bulan islam...selamat pnjg umur..murah rezeki...ber+ diberkati..ber+ dirahmati...ber+ disayangi oleh ahli keluarga,kawan2 dan..dan...emm..org pun syg ORG TU tp syg yang xsampai...syg yg dlm senyap...syg yg tersangkut di paru2...semoga juga ORG TU dilapangkan dadanya dari keserabutan...ditenangkan jiwanya dari kekacauan minda...jgn la keseorangan di dunia milik Tuhan ini...sedangkan ADAM juga sunyi tanpa Hawanya disisi...org harap ORG TU akan bahagia...dan sejahtera hidupnya...org harap ORG TU sihat walafiat tiada sakit2 yg menemani...org minta maaf sgt2 kalau org da wat sesuatu yg telah meragut perhatian ORG TU terhadap org..org minta maaf yer...kalau ORG TU dlm kesedihan, org minta maaf sbb tak dpt share kesedihan..kalau ORG TU tgh ada masalah besar, org minta maaf sbb tak dpt share masalah bersama...m.m.m.m.m.i.i.i.i.i.i.s.s.s.s.s.s.ss.s.s.s............................

Saturday, August 21, 2010

kelingking kakiku berdarah...


adeh..deh..apa yg yg difikirkan tu..org jalan elok2 tp aku...sedap je tersepak dinding masjid..adussssssssssssss......ingat tersagat sikit je..tp makin sakit..makin sakit..sampai ofis, aku jeling la kat kelingking kaki ku..apa yg sakit sgt tu...rupanya dh berdarah2..abis selipar aku penuh dgn darah..kesian aku..apa yg jiwa kacau sgt sampai jalan pun xmau pandang kiri kanan..amik wipe tissue,bersihkan luka tu..kulit terkoyak tau...pastu amik handyplast..tampal molek2...settle...ironi betul..kalo la luka di hati ni leh wat camtu..hati yg luka leh ditampal dgn handyplast..hehe.....tp pasti terkesan gak....time heals the broken heart....

Monday, August 9, 2010

family day in ancasa suite, pd...

BES (BERITA EHWAL SEMASA) wat family day in ancasa suite, pd on the 7th and 8th of august..nice place, nice weather, nice scenery....agak letih sbb sampai lewat sgt..org lain sampai dlm pukul 2, kami sekumpulan sampai almost 5.30...due to tanggungjawab kepada negara tercinta/....huhuhu...
my apartment was on bloc a406...me, chenor and rina stay together...whereas kaknoi dan kak timah terdampar di bloc b208...leisure time...kami sema naik speed boat round pd...best gak...tp jiwa stil kacau...buat aper pun, jiwa kacau...
masa diner, menang la production dng treasure huntnya...yang dpt grand prize pun not bad..yang dpt haidah kecik2 pun not bad...hehe...diner abis about 1am...letih giler...tp dlm hati stil hoping for something tp........................
seawal pg dh dgr deruman superbikes...since my room was facing the main road...so,i pg beranda and not 1 or 2 or 3 bikers...but 7 of them just enter the ancasa...some of them berpartner..huh...jeles la plak...hehe...ada chance nk intai2 motor diorg jap lagi ni...tp since morning dh bz dgn aktiviti, aku pun lupa pasal bikes...kene lupakan...nnt kesedihan lak sbb ingat somebody yg dh ke bulan, ke bintang...tp just nice aku tgh mkn lunch pack aku, ada sebiji kawasaki merah besar dpn aku...haha....

Monday, August 2, 2010

alkisah...sang hubby...di dewan bersalin...

few days ni selain ofis, dewan bersalin mmg dah jadi rumah kedua aku...hari2 berulang-alik ke sana sbb adik dah nak due..hari2 aku jumpa byk karenah orang nk bersalin...orang bersalin tu lain la halnya...sbb muka mmg dah toya menahan sakit yang katanya xtra sikit dari regular period pain...huhu...td da waterbag yang dh pecah dpn aku...terkedu aku tgk...ada gak yang menangis tersedu sedan memegang perut...ada perut yang besar...ada perut yang besar tp x besar...hehe...
namun apa yang menjadi perhatian aku ialah sang hubby2...most of them, mempamerkan muka yang terlalu cool...cool sangat sampai tak langsung kelihatan raut kegelisahan...tak takut ker???isteri nak g berjihad tu....paling best, tlg pgg handbag sang isteri..comei je rasa...yang dtg just anta and tunggu isteri tu kira ok gak..sbb agak2 dh boring menunggu, leh gak g tdo kat kerusi2...yang aku kesian...masa awal2 pagi...ada yang bw dgn anak2 kecik sekali..kesian sangat..berpisat2 muka anak2 ini kene folow daddy...dgn baju tdo...pampers yang penuh..adeh..tu tak masuk lagi yang merengek..yang menangis..kelam kabut sang hubby menenangkan anaknya..maybe selama ni tugas tu tergalas di bahu mummy..hehe...pastu bila nurse minta bj baby dan pampers baby...ada gak yang garu kepala...kenapa????no idea ke apa bende tu....hehe...hubby..hubby..apa la yang ada dlm hati u all tu...
aku???xda jawapan...sbb aku belum kawin...sekadar memerhati tidak dapat memberi jawapan..aku bukannya leh baca hati org....tp yg pasti, dlm hati mesti gelora..lantaran isteri adalah medium penyambung zuriat...bukti kasih sayang..

Tuesday, July 27, 2010


an old photo was taken 30 years ago...stil black and white...aiza..aiza..u di mana?

Sunday, July 25, 2010

AIZAIMRA IS ASKING HERSELF...

1. THE BEST WINDOW SHOPPING ...
** ikano and her neighbours...all in one...larat xlarat je nak jalan!!!

2. THE BEST STAGE
** istana budaya...1st time tgk teater 'bukit kepong' masa 1999 kot...memang
best..tp balik kene marah kaw2 punya sbb lewat sampai rumah...

3. MOST ADMIRED FLOWER
** TULIP...tapi masa 2008, naik bukit larut nk tgk tulip tp time tu, season dah lepas...frust gak...huhu..

4. PEMAKAIAN YANG MULA DICUBA
** baju kurung cotton...cool la pakai...xpanas...
** and ehem..ehem...insyaallah...hehe...

5. THE BEST ANTIDOTE FOR DEPRESSION
** driving..driving..driving...and tdo i guess....and sometime crying to wipe
away the sadness.......lately ni senang sgt mata ni pedih...Ya Tuhan...selalu
bercakap dgn Tuhan...hati pun tenang...

6. COMFORT FOOD
** really like sambal tumis but hardly can eat it...sbb xthn pedas...
** pasta
** all kind of regional food...

7. DESCRIBE MAN ATTITUDE..
** emmmmmmmmm...............honesty is e best policy...

8. OLD HOBBY BUT NEVER WANT TRY YET..
** z1000...huhu...........orange/white....too expensive...

9. WHAT I WANT RIGHT NOW?????
** EMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM............................

Sunday, July 18, 2010

floria putrajaya 2010











on the 17th july...i took my mum and nana to see flowers at floria putrajaya...one of the way to release tension...a lot of flowers...many kind of flowers...asyik jadinya melihat kekuasaan Tuhan mencipta bunga2 yang berbeza2 dari segi warna, bentuk,bau...sayangnya my beloved single lense camera hilang dah few years ago...kalo x, mesti byk shot2 yang cantik dapat diabadikan mengikut keprofesionalan cam tu...(i will get the new one later)...tp hp camera pun layan jelah...tan sikit jadinya...sbb cuaca walaupun tidak panas tapi bahangnya tetap ada...tp agak xbest..bunga kegemaran aku xda lak...tahun lepas sanggup naik ke bukit maxwell,taiping untuk gak bunga tulip...adeh...apakan daya, i missed e season..ceh...bukan senang mau dtg lagi tu...next, some of the pixs...

JANGAN BERSEDIH..JADILAH WANITA YANG PALING BAHAGIA...

I bought that book about 4-5 months ago...but sad to say, hard for me to finish the entire book..what can i say, this book more less like some kind of antidote for me every times my heart flew away...heartless...empty...lonely..the book always locating beside my bed..i will read it as to heal my sadness...i dont know why on earth...i can feel sad sometimes..feel abandon..feel lonely...there are few quotes that i really admire....

PERNAHKAH ENGKAU MENDENGAR BAHAWA SESUNGGUHNYA KESEDIHAN ITU DAPAT MENGEMBALIKAN KENANGAN DI MASA YANG LALU DAN SESUNGGUHNYA KEGELISAHAN ITU DAPAT MEMBENARKAN KESALAHAN..MAKA DARI ITU..MENGAPA HARUS BERSEDIH DAN GELISAH???/


What do i understand?just cant help myself from getting sad sometimes...but we need to be strong and push away the sadness...hidup kene tabah...kerana hanya yang tabah sahaja yang boleh survive...we must survive...

Monday, June 28, 2010

Friday, June 18, 2010

ADEH...DEH...DEH....




..............after a while, keta aku dilanggar lagi...tragis sungguh...bengong aku jdnya....aduhai myvi kesygan ku forever...terasa hati ker dgr planning aku nk tgk2 keta lain?come on la...jgn la tinggalkan aku lama2...16.06.10...kene langgar dgn superbike...kuat la superbike tu...myvi aku teruk gak...tp dia steady jer...not fair..not fair....but kene redha...Allah itu Maha Mengetahui apa yang telah diaturkan...

Sunday, June 13, 2010

suara aku berharap...


Di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya


suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

reff2:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

Saturday, June 12, 2010

treasure hunt rtm - melaka...


hari yg penat...since 7am aku dan kawan2 dh da kat ofis..berkobar2 kitaorg (aku, kakyan.kaknoi dan abgwan) nk g treasurehunt...rtm - ayer keroh melaka...guna keta aku 'WPF378'...luv u beb...
back to treasurehunt...kami salah 14 soalan...hehe..kelako...siap lupa wat task2 lagi...semua pun dh letih agaknya...perut aku siap sakit...maybe pra-gastrik..pastu abgwan beli air 100+ lak tu...aku yg kehausan, lantak jer....the puzzle not so clear..the translation pun agak teruk...aku siap xfhm..bila english sentences di translatekan...apa da..
aku ingat la org yg wat tulips tu memang hebat...sbb ayat dia mmg giler...tungggang terbalik ayat...penat otak nk fikir...thanx sbb aku hanya driver...so tugas aku just bw diorg jer...tp few gak yg aku tlg jwb...frens...we do have great times together..next time, kita g lagi...kita bw lg ramai geng...next is some pixs...

Tuesday, June 8, 2010

roadtrip....


i always love to drive..im always willing to drive...makin jauh,makin suka...lagi2 kalau jiwa tgh kacau..tgh bergelodak..memandu adalah antara terapi yg terbaik...leh speed..leh slow...nikmati permandangan...
on e 5th, aku ada trip ke baling kedah...actually, leh aje day trip tp aku prefer to overnite..next, was my ittenary:

1544 - gerak ke taiping
1840 - sampai fulliyean hotel in taiping...no choice...hotel taiping penuh giler..
2010 - bw nana ronda2 taiping...ronda sungguh sbb xda parking kat tmpt mkn..kat bomba pun xda..kat doli pun xda..kat taiping central pun xda...perut dh makin lapo...last mkn, bfast di rumah..huhu...
2140 - baru dapat parking kat bomba tu..ramai nye org dtg taiping...and of course, order la sotong kangkung..adeh..apa la adik aku tu...sungguh dia order sotong kangkung je..bende lain xda...telan jelah...
2230 - balik hotel terus tdo tp sygnya...bising la area town..harus la aku xlena...xlena..xlena..
-------------------------------------------------------------------------------------
0645 - bgn solat subuh, mandi,siap2 and tgk news pagi...
0900 - g breakfast di tmpt fav aku forever..restoran bismillah..but before that, g tapau nasi lemak yg di perkenalkan oleh arwah..dulu masa kat taiping xsempat try sbb nasi abis..
0940 - gerak ke baling ikut kuala kangsar
1150 - sampai baling...
12.30 - g wedding member punya adik
1300 - gerak ke kuala kedah ikut jalan dalam...kuar kat gurun..
1600 - sampai kuala kedah..pastu terus blk kl
2300 - sampai kl...slow moving..3xcident..hujan lebat...r&r penuh bangat..

lega..lega..syok la drive ni...jiwa dh kembali tenang...

Wednesday, June 2, 2010

gambar lama...


MASA TGH DOK BELEK2 LAPTOP NI...AKSES PUNYA AKSES PUNYA AKSES...IT BROUGHT ME TO 1 ABANDONED FILE WHICH I GUESSED.. ME MYSELF PUN DAH X INGAT PASAL GMBR NI...IT WAS TAKEN IN PANGKOR LAUT RESORT AT AMERALD BAY...AS FAR AS I CONCERNED...WE JUST ARRIVED AND HAD A SIGHTSEEING...AINI TIME NI PUN BELUM KAWIN..LA NI ANAK DAH UMUR 1THN++..KAKNOI LAK...'JIWA KACAU' TIME TU...CHENOR,AKU AND NANA...AS USUAL LA...HEHE...FROM LEFT..AIZA,NANA,KAKNOI,AINI AND CHENOR...

Sunday, May 23, 2010

No matter how powerful and real your feelings may be for someone, if that person cannot fully and honestly return them and therefore actively love you back, these feelings mean nothing.
Cut your losses and don't waste your time . Why stay in some weird dating limbo when you can move on to what will surely be better territory? Don't want to hear it? Fine. Here's the answer you're looking for, "Hang in there, baby. He's not the loser everybody's telling you he is. If you wait and keep your mouth shut and call at exactly the right time and anticipate his moods and have no expectations about communication or your own sexual needs, you can have him!" But please don't be surprised if he dumps you or continues to drag you through a completely unsatisfying relationship.

Monday, May 3, 2010

JIKA KU TAK BANGUN ESOK PAGI...

Jika ku tak bangun esok pagi
Sayangku kau jagalah diri
Sentiasa ingatkan hati
Dirimu amat kucintai

Andainya dihimpit kesusahan
Sujud dan mohon pada Tuhan
Agar diberikan bimbingan
Meniti hidup bersendirian
Bila terasa sejuk pejamkan mata
Bayangkan dalam dakapanku
Bila terasa rindu pejamkan mata
Kita bersua dalam lena

Kalau ada yang sudi mengganti
Sayang lepaskanlah ku pergi
Kerna sayang seistimewamu
Berhak tuk dicinta dalam hidup

Sayang… tiada apa yg kekal dlm dunia ini
Namun yang pasti walupun ku tiada nanti
Cintaku .. akan kekal abadi

Kuberharap kau tak akan lupa
Mengirimkan bekalan doa
Kita jumpa lagi disana nanti
Jika kutak bangun…..esok pagi
Jika kutak bangun esok pagi

Saturday, February 6, 2010

Top reasons why ladies today are still single??




1. The nice men are ugly.

2. The handsome men are not nice.

3. The handsome and nice men are gay.

4. The handsome, nice and heterosexual men are married.

5. The men who are not so handsome, but are nice men, have No money.

6. The men who are not so handsome, but are nice men with money think
we are only after their money.

7. The handsome men without money are after our money.

8. The handsome men, who are not so nice and somewhat heterosexual,
don't think we are beautiful enough.

9. The men who think we are beautiful, that are heterosexual, somewhat
nice and have money, are cowards.

10. The men who are somewhat handsome, somewhat nice and have some
money and thank God are heterosexual, are shy and NEVER MAKE THE FIRST
MOVE!!!!

11. The men who never make the first move, automatically lose interest
in us when we take the initiative.

Tuesday, February 2, 2010


Apabila hati terikat dengan Allah, kembalilah wanita dengan asal fitrah kejadiannya, menyejukkan hati dan menjadi perhiasan kepada dunia – si gadis dengan sifat sopan dan malu, anak yang taat kepada ibu bapa, isteri yang menyerahkan kasih sayang, kesetiaan dan ketaatan hanya pada suami.”