Saturday, December 19, 2009


.........Destiny determines who walks into your life.
It is up to you to decide who you let walk away,
who you let stay, and who you refuse to let go...........

Monday, November 16, 2009

andai ku miliki semalam....

Andai kumiliki semalam
Dan bisa aku ubah menjadi esok
Takkan kuubah apapun
Kerna aku tahu engkau tetap indah
Tanpa sempadan masa
Aku bahagia seadanya

Tangis ini tanda kasihku
Bukan mengeluh luka yang semalam
Kerna engkau mengasihiku
Tiada sendu lagi di duniaku ini

Aku tak dapat bayangkan
Sengsara yang harus kutanggung
Jika kau pilih perpisahan
Tanpa punca yang meyakinkan
Aku akan tersasar mencari cintamu

Andai terhentinya masa
Dan gunung jatuh ke laut
Kau tetap kucinta
Kasih sayangku adalah kekuatan

Untuk menempuh segala
Dugaan yang tak terbayangkan
Oleh insan yang lemah seperti kita
Sekalipun kumiliki esok
Takkan kumenolak ketentuan...

Monday, September 28, 2009

trip to tanjung jara....


..






.
.



22hb - 24 hb....

kami ke tanjung jara resort....my family..my aunties..auntie jah auntie yim and uncle yusuf...best trip ni...nasib baik x ujan...most of time ada kat kuala terengganu...letih...

perjalanan pergi dlm 6 jam tp perjalanan balik up 9 hours...letihnya....pastu, dgn anin emergency...stop kat genting sempah tp hampeh...xda air lak...camner la management camtu...

ni kira officially 1st time sampai ke coastal state..cantik terengganu ni...jalan dia bersih aje...pastu jalan pun lurus aje...easy access....

suka hati aku dpt ke sana...hopefully, one day aku akan sampai kelantan lak......

aku harap gak one day aku leh kembali ke tanjung jara resort bersama somebody yang tu...hehe....

Thursday, September 10, 2009




Bisikku pada bulan kembalikan temanku,
kekasihku, syurgaku.. tanpa dia, malam menemaniku.. sepi memelukku. Bulan jangan biar siang.. biar malam ini kelam. Biar ia sepi sepertiku.............

Sunday, September 6, 2009


Since there's no more you and me
It's time I let you go
So I can be free
And live my life how it should be
No matter how hard it is I'll be fine without you
Yes I will

Friday, June 5, 2009

FAMILY VACATION...











first of all, thanx to nana kerana telah membawa kami sekeluarga ke tempat yang sungguh eksklusif...tempat yang sungguh cantik dan yang menarik..bukan tu sahaja, makan pun best2..3h2m amat tidak terasa penatnya...walaupun menjadi driver kehormat untuk family namaun aku amat bangga kerana dat berbakti..bukan senang nak set time agar 1 famili dapat bersama dalam 1 percutian namun syukur...babah pun pun dapat turut serta...orang kata, sharing is caring...betul gak sebab duit keluar pun x terasa banyak kerana faktor ini..
kami memulakan percutian kami pada 1hb jun2009...tepat pukul 7.08am kami telah bergerak menuju ke lumut..perjalanan mengambil masa 4 jam termasuk menggunakan speed boat ke PANGKOR LAUT RESORT...aku sukakan PLR ini namun aku tiada hati hati untuk berhoneymoon di sini..mungkin kerana aku dah terlalu biasa pergi ke sana..hehe...
2nd day pula iaitu pada 2hb jun2009, kami dapt join tour trip ke estate..tmpt yg amat cntk dan mahal...beyond xpectation to go there...dalam tengahri, kami meneruskan perjalanan CAMERON HIGHLAND RESORT...cantik gak tmpt dia..as usual, CH memang sejuk...walaupun, they claim CH tak sejuk...
last day, kami singgah tapah untuk pergi ke restoran 100 lauk..tp disebabkan oleh keletihan yang teramat, aku jadi the one and only yang makan xabis..sampai ke rumah, tepat pukul 7pm..

SAPA KATA MALAYSIA TIADA TEMPAT YANG MENARIK?

Saturday, May 9, 2009

16 signs....

SIXTEEN :When you're on the phone with them late at night and they hang up, you still miss them even when it was just two minutes ago..
FIFTEEN : You read their Texts and Ims Over and over again.
FOURTEEN : You walk really slow when you're with them.
THIRTEEN : You feel shy whenever they're around.
ELEVEN : When you think about them, your heart beats faster but slower at the same time.
TEN : You smile when you hear their voice.
NINE : When you look at them, you can't see the other people around you, you just see him/her.
EIGHT : You start listening to slow songs while thinking about them.
SEVEN : They're all you think about.
SIX : You get high just from their scent.
FIVE : You relize you're always smiling when you're looking at them.
FOUR : Yo u would do anything for them, just to see them.
THREE : While reading this, there was one person on your mind this whole time.
TWO : You were so busy thinking about that person, you didnt notice number twelve was missing
ONE : You just scrolled up to check & are now silently laughing at yourself

kasih sayang...

kasih sayang....

terlalu indah untuk dikenal...

selamanya....

takkan pernah ku buang...

kasih sayang...

tiada pernah kenal usia...

tua muda...

akan menikmatinya...

namun jangan engkau lupa...

akan akibat masa nanti..

engkau akan menderita...

karena terlena rasa cinta...

kasih sayang...

terlalu pahit dan menyakitkan...

dan membuat remaja patah hati...

Wednesday, April 22, 2009

keje..keje..keje....





27/3/09....aku telah ditugaskan di bukit gantang sempena bi-election....lama gak kene bermukim di sana...2minggu...tugas aku disana ialah untuk menerbitkan berita..disamping bertanggungjawab terhadap program 'fokus pilihanraya'.........

aku mengambil keputusan untuk stay di hotel 'SSL TRADERS kamunting'...senang sebangunan dgn working area...actually, aku dgn taiping agak sinonim...tak tau la kenapa...kalo aku ni bangsa lain, mungkin aku dh percaya tentang kehidupan lepas...namun aku percaya sesuatu tentang taiping...segala yg berlaku di taiping pada bila2 ms aku disana, semua akan meninggalkan memori pada aku...mengambil tajuk kartun dalam majalah gila2 suatu masa dahulu....FROM TAIPING WITH LOVE...with full of love....alot of...

masa aku disana, aku byk berfikir...bertemu seorang kawan lama amat memeritkan...aku cuba be myself...jadinya terjadi org yg sombong lak...but its's always the best...what is gone, is gone...no turning back...y?because i always believe that there would be another door that will be opened to me..later or sooner...what can i do is patient...waiting is honor..at least, tu yg sekurang2nya aku fikir...
kekdg aku tak tau bila akan berakhir penantian dan pencarian ini...tapi aku percaya, segala yg berlaku adalah ketentuan yang Esa...mungkin taiping juga akan menjadi perhentian terakhir aku...siapa yang akan tahu...Insyaallah...insyallah...
aku kembali ke kuala lumpur pada 8/4/09...senyumlah kuala lumpur ku...sesungguhnya aku amat merinduimu.....
taiping...THERE'S NO DAY WITHOUT RAINING....


Wednesday, March 4, 2009

NIN QALINI...











SHE HAS GONE TO PURSUE HER DREAM...SHE ENTERED THE TECHNICAL BOARDING SCHOOL IN KUALA SELANGOR...TAKING MECHANICAL AS THE CORE STREAM...BABAH HAS SAID, ONCE SHE MOVED OUT FROM HOME, SHE AT LEAST WILL SPEND 7 YEARS OUTSIDE...SHE WILL GO ABROAD TO FURTHER HER STUDY..EVEN THOUGH, US AT HOME ARE LIKE BLESSING HER BUT I KNOW DEEP IN OUR HEART, IS NOT EASY TO LET HER GO...MY SISTER SHA2 ALWAYS CALLS HER FOR DINER...SOMETHING IS MISSING SOMEWHERE...MY CUTE YOUNGER SISTER YANG SUNGGUH PANDAI BERGAYA...ALL THE BEST...

BOWLING....BOWLING....








setelah penat bekerja 24hours round the clock, sesekali spend time dengan kekawan pergi main bowling syok jugak...walaupun xmenang, namun keriangan bersama amat terasa...geng, next time kita pg main bowling lagi...