Sunday, September 17, 2017

short escape to RED.ANG .... last day..

day 3

checkout 
ferry to mainland at 11am
check in dj citi hotel
free and easy

akhirnya jodoh kita terputus di redang...u served me well vikram...u served me very well....tq for everything...i shall get your replacement for the next exploration...sleep well in redang...

bye redang...we shall meet again....
til then, farewell...plz keep my secret down under the sea....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 masa di KT, kami stay kat DJ citi hotel...next to pasar payang...next to bas stand juga...
kami juga sewa kereta...kononnya untuk jalan2 di seluruh KT...


tmpt pertama yg kami singgah ialah warong pok nong....korang tau tak kedai ape tu??alaa....yg popular dgn sotong celup tepung....
jaja q nk dekat sejam....
kihkihh...penangan sotong goreng...emm..otang tamak selalu rugi...dari harga rm27 terus jadi rm54...gara2 nk sotong sama besar...akhirnya ke meja sebelah juga rezekinya...gmbr xda pula dari camera wa...

then kitaorg g dapo pata..best tmpt ni...byk cafe hipster..korang pilih je nak mana...pandai pilih, sedapla makanannya...just toiletnya kureng...komen si siti...


wa baru belajar amik gmbr guna hp melalui camera....sedangkan camera wa ni dah berkhidmat dgn wa nk dekat3 tahun....hehehe...silly me...

then, kami gerak ke pantai batu buruk pula....nak main buaian kata diorg...
ni tarikan terbaru kat sini...so, layankan jelah....orang tua main buaian....hehe...










ok...last untuk malam tu...dalam hujan lebat diorg nk makan durian terengganu pula....aiyakkk....so bawa di area pasar payang...






well, since wa x mkn durian, wa jd tukang tengok la....alahai....

 done redang trip dgn jayanya....
refresh otak...recharge tenaga....
hilang semua kesedihan yg terpikul....
esok balik naik bas jam 1pm...
sampai kl pukul 10pm..due to heavy congestion kat karak...
pastu, balik naik komuter ke kl sentral...
then naik mrt pula....sampai sg buloh..adoiii..penatnya....
sampai rumah....emm....

u, i dah sampai rumah...
(ckp melalui hati yg paling dalam sampai tak terdengar oleh angin..)

jangan simpan seseorang dalam hati...
sebab hati itu berbolak-balik sifatnya...
tapi simpanlah sesorang dalam doa...
kerana doa tercatat di langit selamanya...

ok aiza imra....ready for next!!!!







doa wa masih sama...
semoga hati wa jatuh pada orang yg tepat..
dan dijauhkan dari cinta yg sia-sia...