Sunday, April 16, 2017

off limit...

bila fikir tentang kerja....
memang langsung x tenang jadinya...
lagi2 bila sistem tms tu berkuatkuasa ...
tms tu ape??
ehh....korang tak tau ke...
tu namanya sistem menjerut rasa...
kenapa jadi camtu??
sbb...bila lewat seminit dua,jenuh nk cari reason...
tp ok pe...berdisiplin la sikit...
dari asyik dtg lewat je..

dgn kontrak yg terawang-awangan...
xtau hala tuju...
hanya doa yg menguatkan keyakinan...
semoga dalam masa 10thn ni...aku masih di sini...
jgn la jadi ape2...
seram kot....kene work hard untuk skt dan tms....
tp..tu tak jadi masalah...
sbb aku masih boleh on time dan work smart...

tp bukan tu yg menyedihkan aku....
tp perihal kerja aku yg semakin mendapat tmpt di hati para atasan....
bukan yg positif ya...tp yg negative...
sedihkan..bila org punya salah, kita yg kene bertanggungjawab..
tp..gitulah tugas aku...
sekarang ni ...dh jadi mcm, aku x caya team aku...
walaupun aku percayakan diorg...
double check, triple chek...
aku dh extra alert....

bos ckp...
kalo salah lagi, dah xda maaf..
oh man...really????
even bukan salah aku..
emmm...haters gonna hate...
i will prove myself..
im not jerk....
teamwork oh teamwork...
keje sama2...tanggung sama2...

walaupun hati malas g keje....
tp bila sampai keje, x sabar pula nk masuk opis...
tapi bila nak masuk opis...
ada org tak masuk keje pula.....
yadaaaaa.........................💔💔💔💔

#stranger



No comments: